• BIST 9379.83
  • Altın 3707.979
  • Dolar 37.8409
  • Euro 41.3004
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 8 °C

YÖK'ten flaş karar

YÖK'ten flaş karar
YÖK, kapatılan üniversite öğrencileri için özel öğrenci formülünü açıkladı.
YÖK'ün internet sayfasından yapılan açıklamada, dün düzenlenen Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, kapatılan üniversite öğrencilerinin, istemeleri durumunda aynı ildeki bir üniversitede “özel öğrenci” statüsüyle ders alabileceklerini duyurdu.
 
Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrenciler ÖSYM tarafından kayıt olduğu yıldaki puanları esas alınarak merkezi olarak yerleştirildikten sonra eğer isterlerse kapatılan vakıf yükseköğretim kurumunun bulunduğu ildeki devlet veya vakıf üniversitesinde “özel öğrenci” statüsünde ders alabilecek.
 
 
Öğrencilerin aldığı bu dersler yerleştirildiği üniversite tarafından sayılacak. Bu öğrenciler, özel öğrenci olarak ders aldıkları üniversitenin diplomasını değil, yerleştirildiği üniversitenin diplomasını alacak. İsteyen vakıf üniversitelerine not ortalaması ile yatay geçiş yapılabilecek Toplantıda alınan diğer bir karara göre de kapatılan üniversitelerin öğrencileri kurumlararası yatay geçiş yönetmeliği kapsamında, isteyen vakıf yükseköğretim kurumlarına, kapatılan üniversitesindeki “not ortalaması” ile yatay geçiş yapabilecek.
 
YÖK, kurumlararası yatay geçiş başvurularını bu kapsamda 31 Ağustos 2016 tarihine kadar uzattı.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43