• BIST 8793.61
  • Altın 2994.16
  • Dolar 33.9867
  • Euro 37.1639
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Yıldırım Belediyesi mahalle kültürünü aşılıyor

Yıldırım Belediyesi  mahalle kültürünü aşılıyor
Çocuk parklarında bakım, onarım ve tadilat çalışmaları ile yaz aylarında .....

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve tadilat çalışmaları ile yaz aylarında da çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

YB (1).JPG

Gelişen teknoloji ve bilgisayar oyunları nedeniyle evlerine kapanan çocukları ait oldukları parklara çekmeyi amaçlayan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının yanında oyun ekipmanlarının da modernizasyonunu gerçekleştiriyor. Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parklardaki oyun gruplarını, bank ve masalar ile spor aletlerini revize ederek, yıprananları da yenileri ile değiştiriyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kentlerdeki hızlı yapılaşmayla birlikte çocukların oyun alanlarının kısıtlandığına dikkat çekerek, "Çocuklarımızın parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak parklar yapmaya ve hasar gören parklardaki ekipmanları ekiplerimizce yenilemeye gayret gösteriyoruz." dedi.

"MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUKLARIMIZ YAŞATACAK"

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Teknolojinin gelişmesiyle de çocuklar bilgisayar, internet ve akıllı telefonların esiri olarak sokakta oynamaktan koptular. Bisiklete binen, parklarda oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az." diye konuştu. Mahalle kültürünün yaşatılmasına önem veren bir yerel yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Edebali, "Mahalle kültürünün Yıldırım'da yaşatılmasının en önemli kısmını sokaklarda oynayan mutlu çocuklardır. Ekrana bakarak saatler geçiren, asosyal bir nesil olarak yetişmesini önlemek adına çocuk parklarımıza önem veriyor, bakımını yapıyor, yenilerini oluşturuyor ve çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyoruz." şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78