• BIST 9407.17
  • Altın 3669.432
  • Dolar 38.0022
  • Euro 41.7207
  • Bursa 6 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 7 °C

Yeni siber tehdit raporu açıklandı

Yeni siber tehdit raporu açıklandı
Hava durumu uygulamasıyla kişisel bilgileri çalıyor
Korsanlar bu kez “hava durumu” uygulamasıyla kişisel bilgileri çalıyor
 
Türkiye'de siber güvenlik ve büyük veri konusunda çalışmalarıyla bilinen STM’nin yeni "Siber Tehdit Durum Raporu"na göre yeni nesil siber tehditler hava durumu uygulamasıyla kişisel bilgileri ele geçiriyor.
 
STM'nin yılın ilk 3 ayını kapsayan yeni siber tehdit raporu açıklandı. Rapora göre, son dönemde android işletim sisteminin mağazasında, "Good Weather" adlı hava durumu tahmin uygulaması olarak kendini gösteren bu zararlı yazılım, mobil bankacılık müşterilerini hedef alıyor.
 
Yeni keşfedilen bu yazılım Türkiye'den de 22 bankanın müşterilerini hedef aldı. Aslında iyi bilinen bir hava durumu uygulaması olan Good Weather'ın zararlı hale dönüşmüş şekli olarak öne çıkan bu uygulama, hava durumu tahmini özelliklerini koruyor fakat bununla birlikte, bulaştığı cihazları uzaktan kilitleyebiliyor, SMS mesajlarına erişebiliyor ve cep telefonu üzerinden kullanılan mobil bankacılık bilgilerini çalmaya odaklanıyor.
 
En çok hedef olan ülke Türkiye
 
Google Play Store, hava tahmin uygulamasının zararlı bir yazılım olduğunu 2 gün sonra farkederek kaldırdı; ama zararlı yazılımın bu kısa süre içerisinde 5 binden fazla kullanıcıyı etkilemiş olabileceği tahmin ediliyor.
 
İlk tespitlere göre 48 ülkede 5 bin kullanıcıya ulaşan uygulamanın hedefleri arasında Türkiye de bulunuyor. Üstelik ülkemiz en çok hedef olmuş ülke olarak öne çıkıyor. Türkiye'den 2 bin 144 indirme tespit edilmiş. En yakın indirme 202 adetle Suriye'den yapılmış görünüyor. Suriye'yi 24 indirme ile Güney Afrika izliyor.
 
Casusluk yazılımı StoneDrill tüm dünyayı tehdit ediyor
 
Geçtiğimiz yıllarda silici zararlı yazılım Orta Doğu'daki bir petrol ve gaz şirketindeki 35 bin bilgisayarı saf dışı bırakarak oldukça ses getirdi. Gerçekleşen saldırı dünyanın petrol tedarikinin yüzde 10' unu tehdit etti. Bu silici zararlı yazılımdan sonra ona benzeyen ancak çok daha karmaşık yeni bir yazılım tespit edildi; StoneDrill.
 
StoneDrill'in silme fonksiyonunun yanında casusluk özelliği de keşfedildi. Uzmanlar, StoneDrill'in bu özelliğinin daha önce gerçekleştirilen silme ve casusluk operasyonları ile bağlantılı olduğunu belirtiyor. StoneDrill hâlihazırda Suudi Arabistan'ı ve Avrupa'yı hedefliyor görünse de saldırganların operasyonlarını tüm dünyaya yaymalarından endişe duyuluyor.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Otobanda feci kaza: 1 ölü 3 yaralı07 Nisan 2025 Pazartesi 10:48
  • CHP'nin A Takımı'na Bursa'dan iki isim! Sarıbal yedek kaldı07 Nisan 2025 Pazartesi 09:44
  • Bursa'da evin çatı katı alev alev yandı07 Nisan 2025 Pazartesi 09:34
  • Hava sıcaklıkları düşüyor07 Nisan 2025 Pazartesi 09:02
  • Marmara'da kabus geri döndü07 Nisan 2025 Pazartesi 08:59
  • 36 saat sonra evine döndü07 Nisan 2025 Pazartesi 08:55
  • Detaylı teknik inceleme başlatıldı07 Nisan 2025 Pazartesi 08:49
  • BUDO'da yangın paniği! 5 yolcu hastanelik oldu06 Nisan 2025 Pazar 21:32
  • Bursa'da meydan muharebesi05 Nisan 2025 Cumartesi 14:37
  • Bursa'da gençleri zehirleyen uyuşturucu taciri tutuklandı05 Nisan 2025 Cumartesi 14:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43