• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Bursa 4 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 0 °C

Yeni Nesil Ofisler Çalışan Odaklı Olacak

Yeni Nesil Ofisler Çalışan Odaklı Olacak
Yeni Nesil Ofisler Çalışan Odaklı Olacak

Değişen çalışma hayatı ile birlikte çalışma mekanları da dönüşüyor. Teknolojinin de etkisiyle iş hayatıyla özel hayat iç içe geçmiş, belirli bir saate kadar mesai ve sonrasında başlayan özel hayat döngüsü kırılmış durumda. Günümüzün çalışma ortamında ofis dışına çıkmadan akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlarla ödeme veya alışveriş yapılabiliyor, sohbet edilebiliyor veya özel hayata ilişkin diğer işlemler gerçekleştirilebiliyor. Bununla birlikte iş süreçleri de özel hayatın içinde çünkü artık her yer ofis, her yer çalışma alanı.

Ofisler çalışanların verimliliğini etkiliyor

Çalışma kültürü ve mekanlarındaki değişim Ersa Mobilya tarafından düzenlenen etkinlikte tartışmaya açıldı. Bakırküre Mimarlık Kurucusu Gürhan Bakırküre moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çalışma Mekanları Nedir? Ne Değildir?" başlıklı oturumda Great Place To Work İletişim ve Pazarlama Müdürü Volkan Tarsus, British American Tobacco Türkiye Genel Müdürü Gökhan Bilgiç ile Joint Idea Kurucu Ortakları Eda Çarmıklı ve Markus Lehto konuşmacı olarak yer aldılar. Etkinliğin Keynote konuşmacısı Haworth Çalışma Alanı Stratejisti Stefan Kiss ise çalışma mekanı trendleri ve çalışma mekanlarında verimlilik üzerine değerlendirmelerde bulundu. Sürekli evden çalışmanın uzun vadede verimliliği düşürdüğüne dikkat çeken Bilgiç, çalışanların günde ortalama 8 saat ofiste bulunduğunun, çalışma ömrünün yaklaşık yüzde 35'inin ofislerde geçirildiğinin altını çizdi.

Mekanda farklılaşan şirketler yetenekli çalışanları çekiyor

Şirketlere mükemmel iş yerleri inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumu olduklarını söyleyen Great Place To Work İletişim ve Pazarlama Müdürü Volkan Tarsus, şu değerlendirmede bulundu: "En iyi işveren şirketleri seçerken güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi beş Great Place to Work felsefesine ait boyutu analiz ediyoruz. İnsani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip şirketlerin ortak özellikleri, çalışan odaklı yönetim anlayışına sahip olmaları. Yenilikçilik, yoğun rekabet ortamında farklılaşmak isteyen şirketler için önemli bir faktör. Sabit kalıplardan uzaklaşan şirketler, yaratıcılığı beslemek için çalışanlarına yatırım yapıyor. Şirketlerin çalışanlardan beklediği ortak özellikler, potansiyellerini üst seviyede kullanmaları ve katkı sağlamaları. İş yeri mekânlarının yaratıcılığı beslediği ise kaçınılmaz bir gerçek. İnovasyon ekosistemine, üretkenliğe teşvik eden, rahatlık ve konfor sunan mekanlar, çalışanlar için cazibe merkezi konumunda."


Mekân özellikle Y nesli için belirleyici

Mekân seçimlerinin çalışanlara ve şirket kültürüne göre değiştiğini belirten Tarsus, "Mekanlar için tek doğru bulunmuyor, şirketten şirkete değişkenlik gösteriyor. Çalışan deneyimi için öncelikle çalışan taleplerinin dikkate alınması gerekiyor. Geleneksel iş yeri kavramının değiştiği günümüzde, yeni çalışma şekillerine en uygun fiziksel çevrenin seçilmesi, verimsizliği ve durağanlığı aşmanın en iyi yollarından biri. Bu konunun mobilitenin de etkisiyle özellikle Y nesli için önemli olduğunu söyleyebiliriz." dedi.

Kendilerini şirketin parçası olarak hisseden çalışanlar 5 kat daha azimli

Great Place to Work Enstitüsünün her yıl belirlediği Türkiye'nin En İyi İşverenleri araştırma sonuçlarına göre çalışanlar, iş yerlerini "çok iyi bir iş yeri" olarak tanımlayabilmek için öncelikle kendilerine şirketin bir parçası gibi davranılıp davranılmadığına bakıyor. Çalışanların diğer dikkat ettikleri faktörler arasında yeteneklerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve takım ruhuna sahip olma beklentileri ön plana çıkıyor. Araştırmada dikkat çeken verilerden biri de kendilerini şirketin bir parçası olarak hisseden çalışanların yaptıkları işi tamamlamak için 5 kat daha gayretli olmaları. Çalışanların güven ve bağlılık duygularının güçlenmesi, şirketlerin yetenekli çalışan bulma şanslarını büyük ölçüde arttırıyor. En iyi işveren unvanına sahip şirketler, liste dışında kalan şirketlere göre yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İyilik akımına ünlülerden destek12 Nisan 2022 Salı 15:55
  • Başkan Canpolat sözlerini tutuyor12 Nisan 2022 Salı 14:48
  • Kadınların kooperatifleşme bilinci artıyor08 Nisan 2022 Cuma 17:32
  • 2022 Proust Yılı08 Nisan 2022 Cuma 17:09
  • Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri18 Mart 2022 Cuma 10:37
  • Kısa film yarışması başlıyor04 Mart 2022 Cuma 12:58
  • Müzik yarışması heyecanı başlıyor03 Mart 2022 Perşembe 12:51
  • Özbekistan’a 50 bin fidan28 Şubat 2022 Pazartesi 13:18
  • “İş Hayatında Beklentiler”28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
  • Türk kafilesi Sınır Kapısı'na ulaştı26 Şubat 2022 Cumartesi 13:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43