• BIST 9432.55
  • Altın 4094.521
  • Dolar 38.4006
  • Euro 43.6853
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Üniversite ile emniyet, ele ele verdi

Üniversite ile emniyet, ele ele verdi
Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile il Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede polisiyle tedbirlerin yeterli olmadığından hareketle, suçu önlemeye yönelik işbirliğine gidiyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile il Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelede polisiyle tedbirlerin yeterli olmadığından hareketle, suçu önlemeye yönelik işbirliğine gidiyor.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, bilimsel araştırma ve eğitim konularında proje bazlı işbirliğini içeren protokolü imzaladı.

Protokole göre üniversite, polisin ihtiyaç duyduğu alanlarda hem eğitim verecek, hem de suça yol açan bireysel, siyasal, toplumsal, ekonomik nedenleri bilimsel olarak araştırıp örnek projeler yapacak.

Rektörlük B Salonunda gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa polisinin suç ve suçluyu önlemeye ve ihtiyaç duyulan alanlarda eğitimini sağlamaya yönelik yapılacak işbirliğinin, ülkenin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde büyük önem taşıdığını söyledi. Bu işbirliğini topluma hizmet olarak gördüklerini ifade eden Rektör Ulcay, “Emniyet müdürlüğümüzün araştırılmasını istediği her konuyu bilimsel araştırma ve lisansüstü çalışma olarak yaparak toplum yararına sunmak, bizim 3. nesil üniversite vizyonumuz gereğidir. Bu işbirliğini tüm toplum kesimlerine yaymak istiyoruz.” dedi.

Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız da, Uludağ Üniversitesi’yle daha önce de işbirliğine gittiklerini belirterek bu kapsamda sekiz proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Selami Yıldız, “Suç ve suçlularla mücadelede polisiye tedbirlerin tek başına yeterli olmadığını biliyorum. Suça yol açan gerideki nedenleri de bilmek gerek. Bu konuda da akademisyenlere iş düşüyor” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43