• BIST 9301.56
  • Altın 4083.85
  • Dolar 38.1764
  • Euro 43.5557
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 23 °C

Uludağ'ın zirvesine bayrak...

Uludağ'ın zirvesine bayrak...
Uludağ zirvesine 4 metrelik bayrak direği...

Marmara bölgesinin 2543 metre ile en yüksek noktası olan Uludağ Zirvesinde bayrak direği yenilendi. Yıllarca sopa ve plastik borudan yapılan direğin yerine 4 metrelik bayrak direği dikildi.

Bursa haber...


Zorlu tırmanış hafta sonu gerçekleşirken, malzemeler Bursa offroad kulüpleri tarafından göller bölgesine çıkarıldı. Göller bölgesine gelen kum, çimento, su ve demir gibi yapı malzemeleri kısa adı YAK olan Yıldırım Arama Kurtarma ekibinden oluşan 25 gönüllü tarafından yaklaşık 5 saat taşınarak zirveye ulaştırıldı. Gece boyunca murç ve çekiç ile kayalar kırılarak açılan 1 metre derinliğinde açılan kuyuya direğin bağlantı temeli atılırken, ekipler geceyi Kilimli Gölde kamp yaparak geçirdi.


Sabahın erken saatlerinde tekrar zirveye tırmanan ekip, bayrak direğini montajını yaptı. Ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ekip adına açıklama yapan Yıldırım Arama Kurtarma Başkanı Bülent Suayiş, "Marmara bölgesinin en yüksek noktası Uludağ zirve olarak kabul gördüğü günden itibaren günümüze bayrak direği dahi olmayan zirvenin eksikliğini gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43