UÜ, BTSO ve BUTGEM tarafından 2016 yılında başlatılan Gelecek İçin Kayda Değer (GEKAD) isimli 300 bin Euro’luk AB Projesi kapsamında Uludağ Üniversitesi’nde eğitim alan öğrenciler ve personel için girişimcilik eğitimleri düzenleniyor. Proje hakkında bilgiler veren UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, GEKAD Projesi kapsamında BUTGEM ile birlikte 5 farklı alanda eğitimler yürüttüklerini söyledi.
KURSU BİTİRENLER KOSGEB’E BAŞVURABİLECEK
Asıl amaçlarının kayıtlı istihdam ve girişimcilik değerlerinin ön plana çıkarılması olduğunu vurgulayan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan; “Geçtiğimiz Haziran ayında uygulamaya geçirdiğimiz proje sayesinde bugüne kadar istihdam, kurumsallaşma, girişimcilik, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik mesleki eğitimler ve meslek edindirme kursları düzenledik. Sadece KOBİ’lere yönelik yürüttüğümüz kurumsallaşma eğitimlerinde bile başta Bursa ve ilçeleri olmak üzere Bilecik ve Eskişehir’de 49 farklı kurs açtık. Şimdi de üniversitemizde öğrencilerimiz ve dileyen personelimiz için girişimcilik kursları düzenliyoruz. Her grup için, öğrenci sayısını 25 ile sınırladık. Ancak gelecek taleplere göre ilerleyen dönemlerde 100 kişiye kadar kontenjan açabilme imkânımız var. Eğitimlerimizden girişimcilik hevesi olan personelimiz ve yakında mezun olacak öğrencilerimiz faydalanıyor. Bu arkadaşlarımız kursları tamamladıklarında KOSGEB’e girişimcilik desteği almak için başvurabilecekler” diye konuştu.
BTSO, Uludağ Üniversitesi ve BUTGEM’in birlikte hazırladığı 300 bin Euro’luk Gelecek İçin Kayda Değer (GEKAD) Projesi ile Türkiye’de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve 2023 Türkiye’sinde kayıt dışı istihdam hedefi olarak belirlenen yüzde 15 oranına katkı sağlanması hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.