Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, yoğun bakımlarda bir hemşirenin bir hastaya bakması gerekirken dört hastaya bakmak zorunda kaldığını, yeni hemşirelerin gelmesiyle birlikte sorunun büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacağını söyledi.
Hemşire yetersizliğinin sağlık hizmetini önemli ölçüde aksattığını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Selim Gürel, “Hemşire azlığı yüzünden hastalarımıza yeterli ilgi gösterilemediği gibi bir hemşirenin çok hastayla ilgilenmesi nedeniyle enfeksiyon riski de yüksek oluyordu. Bizim gibi üçüncü basamak hastanelerde hemşire hizmeti çok önemli. Hekimler gerektiğinde çağrılır hastaya müdahale eder ama hemşireler her zaman hastayı görür. Hemşire demek hastanın her şeyi demek. Hemşire sayısı ne kadar çok olursa bizim verdiğimiz hizmet kalitesi o kadar iyi olur” dedi.
MAAŞ BAKANLIKTAN
Alınacak hemşirelerin maaşlarını Maliye Bakanlığı, performans paylarını da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ödeyecek. Bu durumda bir hemşirenin ortalama maaşının 3 bin lira dolayında olacağı bildirildi.
Uludağ Üniversitesi, sözleşmeli devlet memuru statüsünde hemşire alacağını, ulusal gazetelerin yanı sırahttp://personel.uludag.edu.tr/duyurular/oku/dn/5952 adresinden de kamuoyuna duyurdu. İlanda, fakülte ve yüksekokulların 4 yıllık hemşirelik veya sağlık memurluğu bölümünden mezun olanların 9 Ekim tarihine kadar başvurması gerektiği vurgulanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.