• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

TUSAŞ tesislerine hain saldırı

TUSAŞ tesislerine hain saldırı
Şehit, yaralı ve rehineler var

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ), Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğunu açıkladı.

Türkiye'yi sarsan son dakika haberi... Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Kurumun giriş kapısı önünde başlayan çatışmalar devam ederken, patlama sesleri duyuldu.  İçişleri Bakanı terör saldırısında 3 kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin yaralandığını duyurdu. 2 terörist de etkisiz hale getirildi. 

Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterle Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Yaralılar için acil servislerde hazırlıklar yapılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.  Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir." açıklamasını yaptı. 

PATLAMA VE SİLAH SİLAHLARI

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

SÖZCÜ TV muhabiri İlknur Yağumli, "TUSAŞ'ta terör saldırısı olduğu, çatışmanın devam ettiği iddia edildi. Ana giriş kapısında nizamiyeye doğru bir kişinin yaklaştığı ve o sırada çatışmaların başladığı gelen iddiaların arasında yer alıyor. TUSAŞ'ta çalışanların dışarıdan bir patlama sesi duyduğunu söyledi." dedi.

SIĞINAKTAKİ GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

SÖZCÜ TV sunucusu Senem Toluay Ilgaz görgü tanıklarının, "Üç kişilik terörist grup saldırıyı gerçekleştirildi. Kapı girişine bomba atıldı. Çatışma çıktı. Rehineler var. Arka binada sığınaktayız" dediğini aktardı. 

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

MANSUR YAVAŞ: DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" ifadesini kullandı. 

TUSAŞ'ta son dönemde çok sayıda helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirdi. İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar geliştirildi.

TUSAŞ'ın tesisinde irişlerde çok sayıda arama noktasından geçilirken tesiste çalışmayanların telefonlarıyla girişlerine ise izin verilmiyor. 

BAKAN KACIR: RABBİM BÜTÜN MÜHENDİSLERİMİZİ, ARAŞTIRMACILARIMIZI MUHAFAZA ETSİN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,  "TUSAŞ yerleşkesinde bir silahlı saldırı olduğu yönünde bir haber aldım. Savunma Sanayi Başkanımızı aradım kendisi haberi doğruladı ama henüz detaylarla ilgili bir bilgi paylaşma imkanı bulunmuyordu. Rabbim bütün mühendislerimizi araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz asla savunma sanayinden, milli teknoloji hamlesi yolculuğundan geri adım atmayacağız" diye konuştu. 

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı. 

TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ VE ÜST DÜZEY SALDIRI ANINDA İSTANBUL'DAYDI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün ve beraberindeki heyet ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör saldırısı sonrası İstanbul'daki SAHA EXPO'dan ayrılarak Ankara'ya doğru yola çıktı.

TUSAŞ HEYETİ İSTANBUL'DAN ANKARA'YA HAREKET ETTİ

Olay sırasında Savunma Sanayii Başkanı Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu ve savunma sanayisi alanındaki üst düzey yetkililer, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen SAHA EXPO'da bulunuyordu.

Terör saldırısını haber alan heyet, hızla fuar alanından ayrılarak Ankara'ya doğru hareket etti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Şahin şu ifadeleri kullandı: 

-Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir.

-Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

"TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ BAŞARILARI HEDEF ALMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları hedef almıştır" dedi. 
 

NATO GENEL SEKRETERİ: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

NATO Genel Sekreteri Rutte, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Transit ülkeydik ama artık kullanıcısıyız!23 Ekim 2024 Çarşamba 12:12
  • "Okutan Ankara" projesi sürüyor23 Ekim 2024 Çarşamba 12:02
  • Babası ve ağabeyini öldürüp çay içmiş23 Ekim 2024 Çarşamba 11:56
  • Ortadan ikiye ayrıldı23 Ekim 2024 Çarşamba 11:53
  • Erdoğan BRICS Zirvesi için Rusya’ya gitti23 Ekim 2024 Çarşamba 11:08
  • FETÖ örgütü ikiye bölündü23 Ekim 2024 Çarşamba 10:05
  • FETÖ'de mal varlığı kavgası22 Ekim 2024 Salı 12:08
  • Adana’da 12 saatte 5’i kadın 6 kişi öldürüldü22 Ekim 2024 Salı 10:43
  • O ilimizde su alarmı! Kesinti yapılabilir22 Ekim 2024 Salı 10:38
  • Isıtıcı faciası: 3 çocuk can verdi22 Ekim 2024 Salı 10:32
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78