ABD'de amatör bir gökbilimci, Türk mavisi olarak da bilinen turkuaz rengindeki "Linear 252P" adlı kuyruklu yıldızın büyüleyici bir fotoğrafını çekti.
Arizona eyaletindeki Payson kasabasında yaşayan astronom Chris Schur, turkuaz renkli ışıklar saçarak Dünya'dan uzaklaşmakta olan kuyruklu yıldızı 2 Nisan günü 39 dakikalık bir pozlandırma süresinde görüntüledi. Space.com adlı internet sitesine konuşan Schur, "Çok zengin yıldız arka planı ve cam göbeği rengi (turkuazın bir tonu), bu fotoğrafın güzel unsurları" yorumunu yaptı.
Linear 252P, geçtiğimiz 21 Mart'ta Dünya'nın 5,6 milyon kilometre yakınından geçmiş, en yakın beşinci kuyruklu yıldız teması olarak tarihteki yerini almıştı. İlk olarak 7 Nisan 2000'de NASA ve Amerikan Hava Kuvvetleri bünyesindeki Lincoln Yakın Dünya Asteroit Araştırma Programı tarafından keşfedilen kuyruklu yıldız, yaklaşık 230 metre genişliğinde.
Linear 252P ile birlikte P2016 BA14 adlı diğer bir kuyruklu yıldız, 21 ve 22 Mart günü yer küreyi ortalarına alarak yakın geçiş yapmış ve uzaydaki yolculuklarına devam etmişlerdi. İkiz kuyruklu yıldızların geçişi sırasında dünyanın her yerindeki amatör ve profesyonel gökbilimciler eşsiz güzellikte görüntüler yakaladı.
İsimlerinde yer almasına rağmen yıldız olmayan bu gök cisimleri, su ve donmuş gazların meydana getirdiği buz ve bir nedenle Güneş Sistemi'nin oluşumu sırasında gezegenlerde yoğunlaşamamış kozmik toz karışımından oluşuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.