• BIST 9432.55
  • Altın 4055.698
  • Dolar 38.4153
  • Euro 43.7479
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Tekstilde Bursa Pakistan işbirliği

Tekstilde Bursa Pakistan işbirliği
Bursa Uludağ Üniversitesi ile Pakistan Ulusal Tekstil Üniversitesi, tekstil alanındaki birikimlerini ve yetişmiş elemanlarını daha ileri noktalara taşıyacak protokole imza attı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay (sağda) ile Pakistan Ulusal

 Bursa Uludağ Üniversitesi ile Pakistan Ulusal Tekstil Üniversitesi, tekstil alanındaki birikimlerini ve yetişmiş elemanlarını daha ileri noktalara taşıyacak bir protokole imza attı.

İşbirliği protokolüne Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Pakistan Ulusal Tekstil Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arshad Ali imza koydu.

Rektörlük B Salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Tayyar Arı, Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ulcay imzadan önce yaptığı konuşmada, Üniversitenin birçok kurum ve kuruluşla işbirliği protokolü yaptığını, Pakistan Tekstil Üniversitesi ile de işbirliği yapacak olmaktan heyecan ve memnuniyet duyduğunu ifade ederek, işbirliğinin proje bazlı olarak başarılı bir şekilde sürmesini diledi.

Pakistan Ulusal Tekstil Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arshad Ali de, iki ülke arasındaki tarihi bağlara değinerek, Türkiye’nin tekstil kenti Bursa’da, Uludağ Üniversitesi ile tekstil içerikli işbirliği protokolüne imza atmanın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu, bu işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

İki kurum arasında beş yıl süreyle geçerli olacak protokol; bilim adamı, öğrenci, bilgi ve materyal değişimi ile ortak araştırma projelerinin geliştirilmesini kapsıyor. İşbirliği protokolüyle, bilimsel yenilikleri paylaşmak ve ortak yeni projeler ve programlar geliştirmenin yanı sıra iki kurum arasındaki bağların güçlendirilmesi de hedefleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43