Türkiye’de 1990’lı yıllarda fuarlarda genellikle çocuklar atlı karınca ya da dönme dolaba binerken, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte çocuklar şimdi fuarlarda uzay mekiğine binip eğleniyor.
Tüm dünyada teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların hayatında da büyük bir değişiklik meydana geldi. Bu değişiklikler çocukların oyuncak ve oyunlarına da yansıdı. Türkiye’de 1990’lı ya da 1980’li yıllarda yapılan fuarlarda çocuklar için dönme dolap ya da atlı karınca oyunları hazırlanırken, şimdi yapılan fuarlarda ise daha çok teknolojinin yeni ürünleri olan uzay mekiği, UFO gibi oyunlar çocuklar için hazırlanıyor. Adana’da 2K Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen "1. Benim Eğitim Fuarı"nda da çocuklar için teknolojik oyunlar sergilendi. ’UfoTürk’ adı verilen 6 metre genişliğindeki dev ‘UFO’daki uzay macerası simülasyonu kapsamında fuarı ziyaret eden, 4-14 yaş grubundaki çocuklar astronot kıyafeti giyiyor, sonra da fuar alanında eğlenceli bir ısınma turundan sonra da uzay mekiğine binip, evrenin derinliklerinde heyecan dolu bir serüvene çıkıyor.
Her bir seansı ortalama 20 dakika süren etkinlikle birlikte çocuk ve gençler, unutamayacakları bir an yaşıyor. Aileler de isterlerse astronot kıyafeti giyip, çocuklarıyla birlikte uzay gemisine binip, onların mutluluğuna ortak olabiliyor. En az çocukları kadar bu heyecanı yaşayan aileler ise çocuklarının bu anını cep telefonlarıyla ölümsüzleştiriyor. Uzay mekiğine binen çocuklar çok mutlu olduklarını, kendilerini uzayda gibi hissettiklerini söylerken, aileler kendi zamanlarında dönme dolap ve atlı karıncadan başka oyun olmadığını ancak uzay mekiğini çok beğendiklerini, imkan verilmesi halinde uzay mekiğine binmek istediklerini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.