• BIST 9658.72
  • Altın 3345.811
  • Dolar 36.4613
  • Euro 37.7986
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 11 °C

Tava ciğerin fiyatı et döneri solladı

Tava ciğerin fiyatı et döneri solladı
Ramazan ayı öncesi Edirne’de bazı ciğerciler açıklanan yeni tarifeyi fazla buldu. 300 TL’den satılan Edirne’nin meşhur lezzeti tava ciğerinin porsiyon fiyatı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı işletmelerde gelen zamla 360 liraya oldu.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve ciğerci esnafı Uğurcan Imrak, en son Lokantacılar ve Esnaf Odası’ndaki tava ciğer fiyatının 300 TL olduğunu, yeni tarifeye göre bu fiyatın 360 TL olduğunu öğrendiklerini, bu zamlı tarifeyi uymayacaklarını, eski tarifeden devam edeceklerini söyledi.

"Bizim aldığımız hiçbir ürüne zam gelmedi, neden bu kadar yüksek zam yapıyoruz"

Önemli olan yerli müşteriyi kaybetmemek olduğunu ifade eden Imrak, "Her çıkan tarife aslında bize ve işletmelere zarar veriyor. Bu zammı şahsi olarak onaylamıyorum; bence uygun değil. Sonuçta bizim aldığımız hiçbir ürüne zam gelmedi. Yani zam gelmeden neyin zammını bekliyoruz? Neden bu kadar yüksek zam yapıyoruz?" diyerek tepki gösterdi.

"Tarife asıldığı gün müşteri kaybı yaşıyoruz"

Zammın müşteri kaybına yol açtığını dile getiren Imrak, "Oda bunu uygular ve meclis onaylar. Bu nedenle, zammın olması uygun değil. Önümüzde mübarek Ramazan ayı var. Televizyonlarda, diğer büyük şehirlerde bununla ilgili birçok haber görüyoruz ve bu durumu tasvip etmiyoruz. Kendimiz de müşteriyiz; bir yere gittiğimizde pahalı bir şey yemek, içmek istemeyiz. Bize gelen müşteriyi aynı şekilde değerlendirmek gerekir. Her tarifeyi astığımızda müşteri kaybediyoruz" dedi.

"Zammı uygulamıyorum, dayanabildiğim yere kadar dayanacağım"

Edirne Osmanlı’ya uzun yıllar başkentlik yapmış bir şehir olmasına rağmen, esnaf olarak bu durumu yeterince değerlendiremediklerini, kendi ayaklarına kurşun sıktıklarını ifade eden Imrak, "Her işletme, yerli müşterisini bir gözden geçirerek bu durumu değerlendirmelidir. Ben, yerli müşteri portföyümle memnunum ve bu nedenle zam uygulamıyorum. Dükkanlarımdan birinde ciğeri 260 liradan satıyorum, diğerinde ise 270 liradan. Dayanabildiğim yere kadar dayanacağım" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Marmarabirlik'ten kamuoyu bilgilendirmesi21 Şubat 2025 Cuma 17:10
  • Zeytin üreticisine 800 milyon lira ödeme17 Şubat 2025 Pazartesi 17:20
  • Marketlere denetim17 Şubat 2025 Pazartesi 17:19
  • Kilosu 100 liraya düştü, kasalar dolusu hamsi satıldı17 Şubat 2025 Pazartesi 17:16
  • Tarım Fuarı’nda 7.5 milyarlık satış yapıldı17 Şubat 2025 Pazartesi 17:11
  • Akkuyu’ya 100. kargo gemisi ulaştı17 Şubat 2025 Pazartesi 17:09
  • Trowas'tan devrim niteliğinde yenilik17 Şubat 2025 Pazartesi 15:51
  • Ucuza yemek alırken sağlığınızı riske atmayın14 Şubat 2025 Cuma 17:09
  • BTSO’da yoğun ticaret diplomasisi12 Şubat 2025 Çarşamba 13:41
  • İşsizlik oranı yüzde 8,5 oldu10 Şubat 2025 Pazartesi 10:31
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43