• BIST 9432.55
  • Altın 4045.472
  • Dolar 38.4209
  • Euro 43.7673
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı

Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Türkiye’nin yanı sıra, İngiltere’den Çin’e kadar dünyanın 9 farklı ülkesinden de başvuruların yapıldığı yarışmada toplam 250 eser birincilik için yarıştı. Jüri üyelerinin 250 eser arasında yaptığı ön eleme sonunda değerlendirmeye alınan 21 eser arasından birinciliği Ankara’dan katılan Ercan Başer, ‘İyi Bir Hikaye’ isimli eseriyle elde etti. Yarışmaya İstanbul’dan katılan Kemalettin Çalık, ‘Cinlerin Efendisi’ isimli eseriyle ikinci olurken, İstanbul’dan katılan Ayşe Aldemir ise ‘Üzüm Kokusu’ isimli eseriyle bu yılki yarışmanın üçüncüsü oldu. Yarışmada mansiyon ödüllerinin sahipleri ise ‘Koyunun Dili’ eseriyle Hamide Gönen ve ‘İstanbul’un Kalbi’ isimli eseriyle Fuat Sevimsoy oldu.

Sümbüllü Bahçe Konağı’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, edebiyat alanında marka olmuş faaliyetlere imza attıklarını söyledi. Dündar, “Edebiyat alanında yürüttüğümüz faaliyetler kapsamında Mevlana Liselerarası Şiir Yarışması’nın 6’ıncısını düzenliyoruz. Bu yarışmamızı ilk olarak sadece Osmangazi’deki liseler arasında düzenlemiştik. Daha sonra Bursa’daki tüm liseler yarışmamıza dahil ettik. Şimdi ise Tüm Türkiye’deki liseler arasında bu yarışmamızı düzenliyoruz. Diğer bir yarışmamız Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması ise başarılı bir şekilde devam ediyor. Edebiyat alanında asıl markalaşan etkinliğimiz ise Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması. Bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz yarışmamız edebiyatseverler tarafından kabul gördü ve ilgiyle takip ediliyor. Sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok ülkesinde yarışmamıza başvurular oluyor.”

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve jüri üyeleri verdi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43