Alinur Aktaş, Bursalıların tepkilerini duymazdan geldi...
Bursalılar, dün yaşanan sağanak yağış sonrasında kentin düştüğü durumu ve astronomonik su faturalarını konuşurken, Başkan Alinur Aktaş hiçbirşey olmamış gibi, "Millet Bahçesi"ni anlattı. Aktaş'ın bugün düzenlediği basın toplantısında bu iki önemli konudan tek kelime etmeyip, "Çok güzel haberlerim var." demesi, Yeşilçam'ın ünlü, "Ağam bizimle eğlenir" repliğini hatırlattı.
Bursa haber...
Bursa'da dün etkili olan sağanak yağış sonrasında, kent merkezinde hayat adeta felç oldu. Yağmurla birlikte kentin altyapı sorunları bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bursaray istasyonları ve işyerleri sular altında kaldı. Yol ve caddeler göle döndü. Trafik durma noktasına geldi. Şehrin göbeğinde bir kadın, sel sularında sürüklendi. Bursa'da çekilen görüntüler, sosyal medyada gündem oldu. Sadece Bursalılar değil, tüm Türkiye Bursa'daki yerel yönetimlere tepki gösterdi.
SU FATURALARI İSYAN ETTİRDİ
Bursalıların günlerdir isyan ettiği bir diğer konu ise, BUSKİ tarafından abonelere gönderilen yüksek tutardaki su faturaları.
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Bursa halkı, Haziran ayında gönderilen su faturalarıyla bir darbe daha aldı. BUSKİ'nin onbinlerce aboneye, 110 lira 50 kuruş tutarında fatura gönderdiği ortaya çıktı. Faturalar incelendiğinde, her aboneye 15 metreküp su tüketimi yansıtıldığı saptandı. Aynı apartmanda oturan ve aynı sitedeki komşularına da aynı tutarda fatura kesildiğini gören aboneler, neye uğradığını şaşırdı
AKTAŞ SUSKUN!
Bursalılar, kentteki altyapı eksikliklerine tepki gösterip, bir yandan da "Bursa Büyükşehir Belediyesi faturaları standarda mı bağladı?" şeklinde faturalara isyan ederken, Başkan Alinur Aktaş tepkilere sessiz kalmayı tercih etti. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Alinur Aktaş, fatura isyanı ve yağmurla brlikte kentte yaşananlar hakkında suskun kalırken, geçtiğimiz hafta açılan 'Millet Bahçesi'nin genişletileceğini açıkladı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,"Bursamız için çok önemli, çok güzel haberlerim" var demişti. Aktaş'ın güzel haber dediği konunun, Millet Bahçesi'nin genişletilmesi planı olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçesi'nin uzaktan açılışı sırasında, Millet Bahçesi'nin küçük olmasına tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılıştan birkaç gün sonra da Alinur Aktaş'ı yanına çağırmıştı.
Alinur Aktaş, bugün düzenlediği basın toplantısı ile şu açıklamayı yaptı:
1) Geçen günlerde açılışını yaptığımız Millet Bahçesinin yanındaki kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü binalarının yıkımını 31 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştireceğiz. Böylece 42.000 metrekare olan Millet Bahçemizi 60.000 metrekareye çıkartacağız
2) 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Hanlar Bölgesi çevresindeki binaların yıkımları başlamış olacak.
3) 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Kent Meydanı-Terminal T2 Hattı’nın tamamlama ihalesini yapacağız.
4) 30 Eylül 2020 tarihine kadar Çelik Palas Oteli’nin arkasında, 39.000 metrekarelik alandaki 30 yıllık ek binayı yıkarak, alanın Millet Bahçesine dönüşümünü de başlatacağız.
5) 31 Ekim 2020 tarihine kadar Doğanbey Mahallesi’ndeki Millet Bahçesinin ihalesini yapacağız.
6) 31 Aralık 2020 tarihine kadar 210.000 metrekarelik Gökdere Millet Bahçesinin ihalesini yapmış olacağız.
7) Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti kimliğini gururla taşıyan Bursa’mızdaki Osmanlı’nın ilk sarayı olan Bey Sarayı’nı gün yüzüne çıkarıyoruz. Osmangazi ve Orhangazi türbelerinin yanındaki ordu evinin bulunduğu bölgede hazırlıklara başlıyoruz.
İLGİLİ HABER...
Bursa'da su faturası isyanı!
Bursa'da Haziran ayında kesilen su faturaları Bursalıları isyan ettirdi. BUSKİ'nin kentteki onbinlerce aboneye 110 lira 50 kuruşluk fatura göndermesi, "Bursa Büyükşehir Belediyesi faturaları standarda mı bağladı?" sorularına yol açtı. Astronomik rakamlardaki su faturasını gören aboneler adeta şok geçirirken, akıllara, Başkan Alinur Aktaş'ın 10 gün önce yaptığı, "Su faturalarını görünce şaşırmayın!" açıklaması geldi.
Bursa haber...
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Bursa halkı, Haziran ayında gönderilen su faturalarıyla bir darbe daha aldı. BUSKİ'nin onbinlerce aboneye, 110 lira 50 kuruş tutarında fatura gönderdiği ortaya çıktı. Faturalar incelendiğinde, her aboneye 15 metreküp su tüketimi yansıtıldığı saptandı. Aynı apartmanda oturan ve aynı sitedeki komşularına da aynı tutarda fatura kesildiğini gören aboneler, neye uğradığını şaşırdı. Sosyal medyadan duruma isyan eden Bursalılar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a tepki göstererek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi faturaları standarda mı bağladı?" sorusunu sordu.
Herkese aynı tutardaki fatura gönderilmesine bir anlam veremeyen ve faturalarında geçen aylara oranla 2-3 kat fazla tüketim görüldüğünü belirten Bursalılar, adeta isyan etti.
Bursalılar sosyal medya hesaplarından tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
"Üç ayda ödediğimiz su faturası, bu ay bir kerede geldi. Sanki fabrika işletiyoruz. Belediye çaktırmadan her ay zam mı yapıyor suya? Bursa Büyükşehir Belediyesi, zararını biz vatandaşlardan çıkarmaya çalışıyor. Tüm aylarda ortalama tüketim 7-8 metreküp iken bu ay nedense 15 metreküp olmuş. Su faturalarına harcamadığımız rakamları yazmışlar. Allah'tan korkun, yazık, günah. Bu kadar zam olur mu? Bursa su zengini kent ama belediye ülkenin en pahalı suyunu satıyor. Su faturaları,elektrik faturaları almış başını gidiyor, bizler de nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz."
AKTAŞ 'ŞAŞIRMAYIN' DEMİŞTİ!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,"Haziran ayında 15 tonluk fatura görürseniz şaşırmayın!" demişti. Bir soru üzerine BUSKİ faturalarının nasıl hesaplandığını açıklamaya çalışan Aktaş'ın hesabı, kafaları daha da çok karıştırmıştı.
Başkan Alinur Aktaş, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
"Biz Ocak Şubat Mart ayında tüketim neyse bunu üçe böleceğiz. Ortalamasını alacağız" demiştik. Yüzde 50'sini Nisan'da fatura ettik. Mayıs ayında yüzde 80'ini faturalandırdık. Ocak, Şubat, Mart ortalaması 10 metreküp ise yarısını Nisan'da fatura ettik. 12 metreküp tükettiyse, 7 metreküp fark buradan oluştu. Mayıs ayında yüzde 80 okuma yaptık. 8 metreküplük fatura gönderdik. 4 metreküp fark ile iki aylık 11 metreküp oluştu. 11 metreküpü üçe böleceğiz. Haziran ayından itibaren yansıttık ama 15 metreküpten fazla faturalandırma yapmadık. Kalan açığı ise Temmuz ve Ağustos'a ekleyeceğiz. İlçe belediyeleri katı atık toplama bedellerinin hepsini bize fatura ettiler. Nihayetinde Haziran ayında 15 tonluk fatura görürseniz şaşırmayın. Genele bakıldığında tüketimin yüzde 78'i 12 tona kadar. Bu alacaktan vazgeçmek için Bakanlar Kurulu kararı lazım. Nisan Ayında oluşan farkı Haziran Temmuz Ağustos ayına dağıtmış olduk."
İŞTE BURSALILARDAN GELEN TEPKİLERİN BAZILARI:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.