• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Sosyal medya operasyonu

Sosyal medya operasyonu
10'dan fazla gözaltı
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nca başlatılan operasyon kapsamında, sosyal medyada terörü ve terör örgütlerini övücü mahiyette propaganda yapan M.U. isimli bir şüphelinin gözaltına alınmasının ardından yaşadığı eve yapılan baskında 10 şahıs daha yakalanarak gözaltına alındı.
 
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı sosyal medya platformlarında, terörü ve terör örgütlerini övücü mahiyette propaganda yapan kişilerin tespitlerine yönelik çalışma başlattı. Ekipler Facebook üzerinden kapak fotoğrafında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini paylaşan M.U. isimli bir kişiyi tespit etti.
 
PAYLAŞIM YAPILAN EVE BASKINDA
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan M.U.'nun ifadesinde paylaşım yaptığını evin Bahçelievler Yenibosna'da bulunduğunu söylemesi üzerine İstanbul Jandarma ekipleri harekete geçti.
 
10 KİŞİYE GÖZALTI
 
Örgüt evi olduğu değerlendirilen eve sabaha karşı yapılan baskında evde bulunan 10 şahıs gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamının Van'ın Başkale ilçesinden İstanbul'a geldiği belirlendi. Evde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu ve PKK ile ilgili notların bulunduğu bir defter ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin adliyedeki işlemleri devam ediyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43