BÖRDÜBET / MUĞLA
Denizler soğumadan Akdeniz’in mavi sularında yüzmek için az bir zaman kaldı. Bir kanal aracılığıyla sık çam ormanının içine giren denizi burayı cennet kılıyor. Ormandaki kuş seslerini dinlemelisiniz. Her keseye göre konaklama imkânı var. (Marmaris)
KAPADOKYA / NEVŞEHİR
Peribacalarında kızılın her rengi var. Bir kare yakalayıp deklanşöre basın. Yıl içerisinde burayı ziyaret eden 20 bin turist gibi balonla günbatımını izleyebilirsiniz. Atlı safari ve vadide trekking diğer seçenekler. Her keseye göre konaklama mevcut.
AFRODİSİAS / AYDIN
Güzellik tanrıçası Afrodit’e adanmış antik kent, havalar serinlemişken gidilecek en iyi yerler arasında. Yöre Ara Güler tarafından fotoğraflanınca, 1961’de antik kentte kazılar başladı. Yakınında hesaplı oteller, kamp alanları var. (Karacasu, Aydın)
ALAÇATI / İZMİR
Saffet Emre Tonguç, “Yakmayan güneşi, klimaya ihtiyaç duyulmayan geceleri ve renk şenliğiyle Alaçatı eylülde gidilecek en güzel yerlerden” diyor. Bütçelere göre değişen konaklama seçenekleri bulunuyor.(Çeşme)
KARAGÖL / ARTVİN
Karadeniz’in yüksek yerlerinde meyveler geç olgunlaşır. Şu an giderseniz onları dalından koparıp yiyebilirsiniz. Karagöl Sahara Milli Parkı içerisinde yer alan göl, çam ve ladin ağaçlarıyla çevrili. Konaklama için bir tesis yok. Çadır veya karavanla gidebilirsiniz.(Şavşat)
KAZDAĞI / BALIKESİR ve ÇANAKKALE
Şelaleleri, göletleri ve efsaneleriyle Kazdağı ziyaretçilerini bekliyor. Mistik dağ köylerini, özellikle Adatepe’yi ziyaret edin. Ege’ye özgü zeytinyağlıları mutlaka tatmalısınız. Çadır kamplarında ya da butik otellerde konaklayabilirsiniz.
POKUT YAYLASI / RİZE
1800 metre yükseklikten sonra normal koşullarda ağaç yetişmez ancak aldığı rüzgârlar neticesinde yayla çam ağaçlarıyla dolu. Demli bir bardak çay eşliğinde çimene yayılıp bulutların bir deniz gibi akıp gidişini izleyin. Tepedeki pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.(Çamlıhemşin)
URLA / İZMİR
Ayhan Sicimoğlu, “Çok sempatik bir belde; Malgaca Pazarı’nda ‘Urla katmeri’ni deneyiniz; Sanatçılar Sokağı’nda akşamüstü tur uatmayı ihmal etmeyin” diyor. Sakin ve sessiz sokaklarıyla huzur dolu. Konaklama ücreti tesise göre 150 lirayla 500 TL arasında.
ŞİLE / İSTANBUL
Gezmek için sadece hafta sonunuz varsa direksiyonunuzu Şile’ye kırın. Burada 60 kilometre boyunca uzanan sahil ve keşfedilmeyi bekleyen 57 farklı köy var. Şile Kalesi ve Türkiye’nin en büyük denizfeneri burada. Yörenin ünlü bezlerinden almadan dönmeyin.
OLİMPOS / ANTALYA
Caretta caretta’lar buranın kumsallarında yavruluyor. Bölge doğal sit alanı. Turkuvaz denizinde yüzün; Akçay Deresi’nin iki yakasına kurulmuş Olimpos antik kentini mutlaka görün. Konaklama ücreti tesisine göre; 79 lirayla 455 TL arasında.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.