14 şairin katıldığı ve şiirin farklı sanat dallarıyla ele alındığı festivalin kapanış gecesinde sahne alan, Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya, bestelenmiş şiirleri ve sevilen türküleri seslendirerek izleyenleri büyüledi.
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali bu yıl da binlerce kişiyi şiirle buluşturdu. “Yaşamı Kutsamak” temasıyla 12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde, Türkiye’den ve yurt dışından katılan toplam 14 şair, düzenlenen çeşitli etkinliklerle 7’den 77’ye her yaştan sanatseveri şiirle buluşturdu. Ali Özgür Özkarcı, Altay Öktem, Ataol Behramoğlu, Aurelia Lassaque, Çağla Meknuze, Efe Duyan, Emel Kaya, Heike Fiedler, Mel Kene, Neslihan Yalman, Serdar Ünver, Turgay Fişekçi, Yasuhiro Yotsumato ve Zeynep Köylü gibi değerli şairlerin katıldığı şiir festivalinde, şiirle birlikte resim, karikatür, masal, heykel, sinema ve dans gibi çeşitli sanat dallarına da dokunuldu.
Ataol Behramoğlu’nun şiir okumalarıyla başlayan 2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nde, şiir tutkunları, dört gün boyunca şiir dinletilerinde bir araya gelirken, sinema gösterimleri, masal dinletisi ve çocuklara yönelik atölyeler de düzenlendi. Kentteki okullarda düzenlenen söyleşilerde öğrenciler, şairlerle birlikte şiirin büyülü dünyasında yolculuğa çıktı. Her kesimden insanın şiirle iç içe olduğu festivalde, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi bireyleri de, festivalde yer alan şairlerin şiirlerini Braille alfabesiyle yazarak, katılımcılara armağan etti.
2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali kapsamında bu yıl, ilkler de yaşandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda, Türkiye’nin ilk Şiir Kulesi açıldı. Ayrıca, Cahit Külebi’nin 100. doğum yılı anısına PTT iş birliğiyle ilk gün zarfı ve anı pulu bastırıldı. Etkinliğin son gününde, Nilüfer Belediyesi dans atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, Gölyazı’daki Ağlayan Çınar’ın altında, tango gösterisi yaptı. Gösteriyi halkla birlikte izleyen şairler, Gölyazı’yı da gezerek Nilüfer’in eşsiz güzellikteki mahallesini de tanıma fırsatı buldu.
ŞİİR FARKLI DİSİPLİNLERLE ELE ALINDI
2. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’ni, diğer festivallerden ayıran önemli özellikleri olduğunu ifade eden Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, “Bu festivalde, şiiri farklı disiplinlerle ele aldık. Şiirin, masalla, sinemayla, resimle, ebruyla ve dansla ilişkisini kurduk. Şairlerimizin eserlerinin yer aldığı festival kitapçığımızı, Nilüfer’e kazandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
ODA ORKESTRASI VE ERDAL AKKAYA BÜYÜLEDİ
2. Uluslararası Şiir Festivali’nin kapanış gecesinde, Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve bağlama virtüözü Erdal Akkaya aynı sahneyi paylaştı. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryum’daki konsere, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Bestelenmiş şiirlerin yanı sıra türkülerin de seslendirildiği muhteşem gecede, Şef Jürgen Bruns yönetimindeki Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya, dakikalarca ayakta alkışlandı.
Gecenin sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk de, Jürgen Bruns ve Erdal Akkaya’ya plaket vererek muhteşem konser için teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.