Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir Hastanesi'nde görev yapan doktora yapılan saldırıyı kınadı.
Yapılan açıklamaya Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, SES Bursa Şubesi, Hekimsen, Hekim Birliği Sendikası ve Genel Sağlık İş Bursa Şubesi katıldı.
Açılış konuşmasını Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. L. Tufan Kumaş yaptı. Dr. Kumaş, "Sağlık çalışanları olarak artık usandık, bu koşullarda işimizi yapmamız mümkün değil. Sağlıkta şiddet birinci sırada en öncelikli sorunumuz. Defalardır söylüyoruz buna çare bulun bu şekilde işimizi yapmamız mümkün değil" dedi.
Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 8 Şubat 2024'te TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'ndan iktidar partilerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan geçirildi. Torba Kanun Teklifi'ne değinen BTO Başkanı Dr. Kumaş, "Buradan sağlık otoritesine sesleniyorum. Torbalara yasalar koyuyorsunuz, sağlıktaki sorunlara çözüm üretmeyen yasalar koyuyorsunuz, hekimlerin sorunlarına çözüm üretmeyen yasalar koyuyorsunuz. O torbanın içerisine neden sağlıkta şiddeti engelleyecek yasalar koymuyorsunuz" şeklinde açıklama yaptı.
Hekim Birliği Sendikası Bursa Şube Başkanı Dr. Sibel Arıkan Hacıhasanoğlu çözüm önerilerinde bulunarak, "En üst makamlardan, bizim stratejik personel ilan ettiğimiz, afetlerde, salgınlarda, olağanüstü hallerde fedakarca çalışan hekimlerimize yapılan şiddetin her türlüsü devlete karşı işlenmiş kabul edilecektir ve en ağır şekilde cezalandırılacaktır beyanı ve ilk şiddet olayında da verilecek ceza ile bunun gösterilmesi, ilk oturumu geçen hafta gerçekleşen ve 20 Şubat 2024 de devamı planlanan TBMM deki yasa tasarısı ile ilgili komisyon ve çalışma hayatımızı etkileyen konularda karar verilen masalarda hizmet sunan bizlerin sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz için söz sahibi olmamızın sağlanması, hastalarımız ve yakınlarının kendilerine sağlıklı olma yolunda eşlik eden hekimlerin de birer evlat, eş, anne, baba, kardeş olduklarını unutmadan, kendileri için bekledikleri değer ve saygıyı bizlere göstermeleri, hastaların sağlık hizmeti alırken yaşadıkları sorunların tek sebebi hekimlermiş gibi düşünmek yerine, 5 dakikada bir değil, hekiminizin A hastası değil kalite standartlarına uygun sürelerde muayene olma talepleri olduğunu ilgili makamlara bildirmeleri gerekiyor" ifadesinde bulundu.
SES Bursa Şubesi Eş Başkanı Huriye Melek Türk, "Alamadığınız muayene randevularının, kalitesiz hizmetin, ulaşamadığınız ilaçların sorumlusu bizler değiliz. Biz sağlık çalışanları halkımıza kaliteli hizmet sunmak için çalışıyoruz. Fazla mesailer, eksik personelle günü kurtarmaya çalışma yanlış uygulamalarınızla bozulan iş huzuru ve iş barışı, beş dakikada bir hasta muayene ettirmeye çalışmanız biz sağlık çalışanlarını fiziksel mental ve ruhsal olarak tüketmiştir. Bizleri bir torba yasaya sığdırmaya çalışmanızı kabul etmiyoruz. Şiddetin asıl kaynağı olan sağlık sistemini değiştireceğiz" dedi.
Genel Sağlık İş Bursa Yönetim Kurulu üyesi Tarık Çukadar ise şunları söyledi, "Son bir haftada yedinci şiddet olayıyla karşı karşıyayız. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Artık sağlıkta etkin bir şiddet yasası istiyoruz artık sesimizi duyun."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.