Uluslararası Rotary'nin basın toplantısına, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir ve yönetim kurulu üyesi Aydın Güneş katıldı.
Toplantıda konuşan Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, internet gazeteciliğinin tarihten günümüze nasıl hangi noktaya geldiğinden bahsetti. Demir, dünyada yayın yapan internet gazeteleri ile ülkemizde yayın yapan internet gazeteleri arasında tek farkın internet yasası olduğuna dikkat çekti.
Başkan Mesut Demir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Teknolojinin son 10 yılda hızla ilerlemesiyle birlikte baskılı gazetelere ve televizyonlara ilgi günden güne azalmıştır. Bursa’da yayın yapan 30 civarında internet gazetesinin aylık tıklanması 50 milyondur. Bu rakam çok ciddi boyuttadır. Televizyonların yerini de günümüzde internet televizyonları almaktadır. Bir haberin ömrü günümüzde 4 dakikadır. Bugün bu saatte yayınlanan bir haber, bir saat sonra eski haber olarak yorumlanır. Bu haberin ertesi günü gazetede yayınlanması, ya da akşam televizyon haberlerinde yayınlanması, gazete alımlarını ya da televizyon haberlerinin izlenme oranını ciddi şekilde düşürmüştür. Günümüzde başta İstanbul olmak üzere tüm illerde reklam ajansları ya da reklam vermek isteyen firmalar dijital pazarlamaları tercih etmekte, bu şekilde daha fazla kişiye ulaşarak duyurmak istediği kampanya ya da reklamı hedef kitlesine ulaştırmaktadır.
Türkiye’de medya devrimi internet yasasının çıkmasıyla birlikte gerçekleşecektir. Çıkacak internet yasası ile birlikte baskılı gazeteler yayınlarını dijitalde devam ettirecek. Televizyon ve radyolar, dijital platformlardaki yayınlarını geliştirmek zorunda kalacaktır. Bu yasanın 2020 yılın ilk aylarında çıkacağını tahmin ediyoruz.”
Başkan Mesut Demir, Yeşil Rotary Kulübü dönem Başkanı Erol Kesen’e ve yönetimine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Bursa İnternet Gazetecileri Derneği yönetim kurulu üyesi Aydın Güneş ise, internet gazetelerinin kaliteli haberler ile güçlü olacağının altını çizerken, Bursa’daki internet gazetelerine Bursa firmalarının sosyal sorumluluk çerçevesinde katkı sağlaması gerektiğini belirtti.
Yeşil Rotary Kulübü dönem Başkanı Erol Kesen de, konuşmasında Uluslararası Rotary’nin çalışmalarından bahsetti. Erol Kesen, şunları kaydetti;
“Uluslararası Rotary, kendinden önce topluma hizmet felsefesini benimsemiş olan dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür. Bursa’da ise Rotary, faaliyetlerine 1963 yılında kurulan Bursa Rotary Kulübü öncülüğünde başlamıştır. Günümüzde 16 Rotary, 8 Rotaract ve 5 Interact Kulübü ve 550 üyesiyle devletine ve cumhuriyet değerlerine bağlı güçlü bir sivil toplum örgütü olmuştur. Bursa, Çanakkale ve Balıkesir şehirlerinde bulunan Rotary Kulüpleri 2019-2020 dönemine1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle yeni hedefler ve yeni heyecanlarla başlamış bulunmaktadır."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.