Eğitim-öğretimin ilk döneminde sabahçı-öğlenci şeklinde ikili eğitim verilen Bursa İnönü Ortaokulu'nda, ikinci dönemde tekli eğitime geçilmesi nedeniyle 30'un üzerinde öğretmenin ve öğrencilerin mağdur edildiği bildirildi.
Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, öğretmenlerle birlikte İnönü Ortaokulu önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim-öğretimin ikinci yarı yılının bugün başladığını hatırlatan Sarnık, İnönü Ortaokulu'nun birinci yarı yılda 56 şube 107 öğretmen ile ikili öğretim yaptığını vurguladı.
"30'UN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN NORM FAZLASI HALE GELDİ"
56 şubenin 41 şubeye düşürüldüğünü belirten Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "107 norm ise 30'dan fazlası norm fazlası haline getirilerek kaderleri ile baş başa bırakılmıştır. Ayrıca okuldaki kütüphane ve laboratuvar gibi birimler göstermelik hale dönüştürülmüştür. Şuanda okulda laboratuvar ve kütüphane yoktur. Bu durum öğretmenlerin motivasyonunu bozmuş, öğrencilerde ise sınıf ve öğretmen değişikliği nedeniyle adaptasyon sorunu oluşturmuştur."
30'dan fazla öğretmen norm fazlasıyken, bazı öğretmenlerin okulda görevlerine devam ettiğini, 10'dan fazla öğretmen de yarı yılda başka okullarda görevlendirme yapıldığını vurgulayan Sarnık, "Oysaki norm fazlası denilerek başka okullara gönderilen arkadaşlarımız bu okullarda görevlerine devam ettirilebilirdi. Yani milli eğitim burada çifte standart içindedir. Kendi yandaşları ile ilgili sorunu güya çözmüş ama başkalarına ceza niteliğinde diğer okullara görevlendirme yapmıştır." diye konuştu.
Kazım Sarnık, "Bütün öğretmenleri, bütün arkadaşlarımızı, öğrencileri mağdur edecek bu yanlış kararı, sayın Bursa valimizin düzelteceğine inanıyoruz, inanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Okuldaki
"ÖĞRENCİLERİN OLDUĞU BİR ORTAMDA İNŞAAT"
Okulda devam eden inşaat çalışmalarına da değinen Sarnık, kurulan iskelelere dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle eğitim öğretim devam ederken, öğrencilerin olduğu bir ortamda inşaat ve tadilat yapılması öğrencilerin güvenlik açısından büyük risk olduğu görülmektedir. İskeleler var, çalışılıyor ve öğrenciler içeri girip çıkıyor. Yani bu herhangi bir inşaatta olsa derhal mühürlenme yetkisini kullanacak olanlar, fen işleri, belediye, milli eğitim, bakanlık neredeler? Burada herhangi bir öğrencinin başına herhangi bir iş geldiğinde sorumlusu kim olacak?"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.