Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ projesi kapsamında kayıt altına alınan değerleri yeni kuşaklara aktarmaya devam ediyor. Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM), İhsan Dikmen İmam Hatip Ortaokulu’nda bu yönde uygulamalı bir seminer gerçekleştirdi. Seminerde, köylerde sekiz ayrı başlıkta çalışılan ve Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) yayınlarından biri olan ‘Bursa Köylerinde Çocuk Oyunları ve Oyuncakları’ kitabı katılımcılarla paylaşıldı.
Bursa haberleri...
Seminerde, köylerden derlenen 100’ün üzerindeki oyundan genel olarak bahsedildi. Oyunların bireye kazandırdıkları ve hayata etkileri konuşuldu. Etkinlikte; oyunlarla aşılanan birlikte hareket etme duygusu, paylaşım ve kurallara uyma gibi olguların çocuğun sosyal ve zihinsel gelişimine destek olduğuna ve insanı hayata hazırladığına vurgu yapıldı.
BAM ekibi seminere, Emekli Öğretmen Özer Güleç ile katıldı. Yapılan sunumda, ‘oyun oynamanın arkadaşlık ilişkilerini geliştiren, toplumla barıştıran, kurallara uymayı öğreten, yarışma duygusunu geliştiren, kazanma gibi kaybetmeyi de hazmetmek gerektiğini öğreten, insanı ve duyguları eğiten çok yönlü bir eğitim faaliyeti’ olduğuna değinildi. Oyun adı altında alınan her hareket, düşünce ve yarışmanın insanı eğittiğini, geliştirip olgunlaştırdığını ifade eden BAM ekibi, beraberinde getirdikleri malzemelerle okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle ‘kiremit (dalye parmak-dalde parmak) oynadı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.