• BIST 9423.62
  • Altın 3936.373
  • Dolar 38.025
  • Euro 43.2004
  • Bursa 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 0 °C

O pilotlar geri dönecek

O pilotlar geri dönecek
TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilotlar geri dönebilecek
OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı KHK'yla herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.
 
OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.
 
Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı KHK ile 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na geçici maddeler eklendi.
 
Buna göre, daha önce herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylardan istekliler, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi halinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanı'nın onayı ile yeniden subay atanarak TSK'da görevlendirilebilecek.
 
Bu subayların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden sayılacak.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43