Mudanya’nın geleceğini tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle şekillendirmeyi hedefleyen Mudanya Belediyesi, Taş Mektep Restorasyon Projesi ve Girit Mahallesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile Tarihi Kentler Birliği tarafından çifte ödüle layık görüldü. İlk kez katıldığı yarışmadan iki ödülle dönen Mudanya’nın UNESCO hedefinde ilk adımı attığına vurgu yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, ödülü tüm Mudanyalılara armağan etti.
Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda 69 belediyeden 143 proje değerlendirilirken, Mudanya Belediyesi iki projeyle katıldığı yarışmadan çifte ödülle döndü. Belediyelere ödülleri, Antalya EXPO Center’daki YAPEX Fuarı’nda düzenlenen törenle verildi. Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Sevinç Şenşekerci, Hakan Karademir, Erkan Altıntaş, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve muhtarlarla birlikte, geniş bir katılımla Antalya’ya çıkarma yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, ödülü tüm Mudanyalılara armağan etti. Bu ödül ve devamında gelecek olan ödüllerle birlikte Mudanya’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmak, gelecek kuşaklara aktarmak gibi önemli bir görevi yerine getireceklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, “Kazandığımız bu ödülden dolayı çok mutluyuz. Bana göre dünyanın en güzel yeri Mudanya… Hafta sonu bir buçuk milyona ulaşan nüfusuyla birlikte Büyükşehir nüfusunun dörtte üçünü karşılayan, hafta sonu Büyükşehir Belediyesi, hafta içi ilçe belediyesi olan özellikli bir kent. Bu mutluluk tarif edilmez, bu ödül öncelikle belediyemizdeki 565 çalışanımızla birlikte bütün Mudanyalıların ödülüdür. Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanyalılar gurur duyacak demiştik. İlk kez katıldığımız yarışmadan iki ödülle döndük. Önümüzdeki yıllarda da süreklilik başarı ödülünü, uygulama ödülünü de alacağız” diye konuştu.
UNESCO HEDEFİNDE İLK ADIM
Mudanya’nın geleceğinin doğru bir planlamayla birlikte turizmden geçtiğine vurgu yapan Başkan Türkyılmaz, UNESCO yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi amaçlı Turizm Master Plan çalışmasını başlattıklarını, bu çalışmanı uygulanması için sabırsızlandığını da dile getiren Türkyılmaz, “Mudanya’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Bunun için gerekli görüşmeleri yapıp, ciddi bir başvuru dosyası hazırlayacağız. Mudanya’nın turizm potansiyelini arttırarak, turizmde hak ettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı.
FUARA MUDANYA DAMGASI
Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelenen başvurular arasında ödül alan projeler, YAPEX Fuarı’ndaki Özendirme Yarışması Sergisi’nde katılımcılarla paylaşıldı. ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, sergide yer alan Mudanya köşesini ziyaret ederek, projenin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği nezdinde ilk kez ödül alırken, fuar alanında açılan stant da ilgi odağı oldu. Birçok ilin belediye başkanlarının ziyaret ettiği Mudanya standında, ilçenin önemli değerleri tanıtıldı. Başkan Hayri Türkyılmaz da stantları gezerek, belediye başkanlarıyla sohbet etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.