Tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir yer olan Mudanya, Barış Müzesi’ne ev sahipliği yapacak. Mudanya Belediyesi, 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Taş Mektep’in bir bölümünü Barış Müzesi olarak kentin sosyal ve kültürel yaşamına kazandıracak.
Bursa haber...
Mudanya Belediyesi; tarih boyunca farklı dinlerde ve kültürlerde yaşayan insanlara ev sahipliği yapan Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’ya müze kazandırma çalışmalarına başladı. Mudanya’nın tarihi ve kültürel çeşitliliğini tanıtmayı hedefleyen Mudanya Belediyesi, restorasyon çalışmaları süren Tirilye’deki tarihi Taş Mektep’te Barış Müzesi hayata geçirecek.
2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Taş Mektep’in bir bölümü Barış Müzesi olarak kentin sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılacak. Müzelerin, toplumun kültürel belleğini oluşturduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’ya Barış Müzesi’nin yakışacağını söyledi.
Taş Mektep’in kimliğine özgün bir şekilde yaşayacağını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olurken, Tirilye ve bölgesi, Mudanya’nın geçmişi ve tarihi anlatan bir çalışmanın yanı sıra bir kütüphane kurulacak” dedi.
UZMAN İSİMLER DANIŞMANLIK YAPIYOR
Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türk Dünyası Araştırmaları Uzmanı Prof. Dr. Selma Alyılmaz, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Emekli Arkeoloji Müzesi Müdürü Öcal Özeren ve belediye teknik birimlerinin temsilcilerinin de bulunduğu bir Müze Danışma Komisyonu oluşturuldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.