Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Ağaç ve orman ürünleri, ambalaj ve kağıt ile mobilya sektöründe ihracatın ortalama yüzde 14 arttığını, 2017 yılının iş dünyası açısından olumlu geçtiğini söyledi.
2017 yılının iş dünyası açısından olumlu geçtiğini ifade eden Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Öncelikle geçmiş yıl için şükürler olsun. Yine ülkemiz dünya arenasında ticaret pastasından 0.90 rakamlarını yakaladı. 10 yıl önce yüzde 0.78’di. Dünya ticaretinde oldukça iyi seviyeye geldik. dünya pastasından yüzde 1.5 alma hedefimiz var. İşçisiyle politikacısıyla fikir adamlarıyla Türkiye olumlu anlamda çabalar sarf ediyor. Her çeyrek yüz yılda dünya değişir. 2023 yılından başlayıp 2050 yılına kadar Türkiye’nin dünyada büyüklüğü tartışılmaz bir ülke olarak sonuçlanacaktır. Tarihi ile şanlı bir ülkeyiz. Dostu düşmanı artık tanıyoruz. İslam dünyasının gözü Türkiye’de. Cumhurbaşkanımızla Sudan ve Çat ziyaretinden geldik. Oradaki işadamlarının gözü Türkiye de. Heyet başkanlığı yaptım. Fuarlara katıldık. Dünyadaki her mazlumun gözü Türkiye de.” Dedi.
YÜZDE 14 BÜYÜME
2018 yılında da başarıların devamını dileyen Güleç, “Çalışırken etik değerlere, dünyada bizden beklentisi olanları hayal kırıklığına uğratmayacağız. 2017 yılında mobilya sektörü güzel bir başarıya imza attı. Mobilya sektöründe yüzde 14 oranında ihracatımız arttı. Ağaç orman ürünleri, Ambalaj, kağıt sektörlerinde de ortalama yüzde 14’lük bir artış var.” diye konuştu.
"HEDEFİMİZ TUTTU"
Söz konusu sektörlerde fuar çalışmalarının geçen yıl arttığını ifade eden Güleç, “En önemlisi dünyadaki imajımızı yükselten bir yıl oldu. 2018 yılında da buna devam edeceğiz. Dünya Mobilya sektöründeki pastamız yüzde 1.60’larda. Hedefimiz yüzde 2.5’lara yükselmek. 2017 yılı ticaret rakamlarımıza baktığımız da mobilya sektörü ihracatında 2.7 milyar dolar hedefimiz vardı, bu hedefimizi gerçekleştirdik. Daha çok çalışmamız lazım. Hangi ülkelerde daha çok büyürüz, bunun çalışmasını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE MOBİLYASI
İnegöl mobilya sektörünün Türkiye mobilya sektörünün beyni, kalbi olduğuna dikkat çeken Güleç, “İnegöl başarılı olursa Türkiye de oluyor. İnegöl, Türkiye’nin en önemli mobilya merkezi. Geçimini tamamıyla mobilyaya odaklamış sektör. Diğer sektörlerin de başarması çok daha kolay oluyor. Mobilya sektörü şehrin dinamiği. Bizim dünya dilini daha çok konuşmamız lazım. Bu sene daha fazla tasarıma önem vermemiz lazım. Biz artık uluslararası kültürel tasarım kültürünü yakalayacak projelere imza atmamız lazım. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah bu tasarım kültürü bilinciyle mobilya sektörünü şaha kaldıracağız. Şampiyonlar ligindeki başarımızı artırarak sürdüreceğiz. Maçın ikinci yarısındayız” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.