• BIST 9317.24
  • Altın 4074.085
  • Dolar 37.9583
  • Euro 43.2328
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 21 °C

MHP’li Vural: Burası bir parti devleti değil

MHP’li Vural: Burası bir parti devleti değil
MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, oyunu Gaziemir ilçesinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda kullandı.

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, oyunu Gaziemir ilçesinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda kullandı. Oy vermeden önce kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğraf çektirip sohbet etti. Daha sonra 1137 numaralı sandığa giden Vural, “Hayırlı olsun.” temennisiyle oyunu kullandı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Vural, seçim güvenliği uyarısı yaptı. Vural, “Bütün kamu görevlilerini, sandık görevlilerini, sandık başkanlarını uyarıyorum. Milletimizin iradesini çarpıtmayın. Burası bir parti devleti değil.” dedi.

MHP Milletvekili Vural, Amasya’nın Göynücek ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Kemal Şahin’in, seçime saatler kala mühürlenmiş haldeki oy pusulasının fotoğrafını yayımladığı iddiasına değinerek, “Hakim teminatı altında yürütülmesi gereken bir seçim, bu türlü şeylerle yönlendirilebilir hale geliyorsa, hakim teminatı nerededir diye sorma hakkımız da var. İvedilikle bu kişi hakkında kamuoyuna açıklayıcı bir bilgi verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Oktay Vural, şunları kaydetti: “1 Kasım seçimlerinin huzurlu olmasını ve sonuçları itibariyle milletimiz ve devletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyenlerin getirdiği bir sürecin sonucunda, 7 Haziran seçimlerinde vatandaşlarımızın verdiği siyasi mesajı almayanların arzuladığı, mutabakat zeminini oluşturmayanların, ‘Milli irade yanlış yapmıştır.’ demek suretiyle milletin vermediğini istikrarsızlıkla, tehdit ederek almak istediği bir döneme girdik. MHP olarak, 7 Haziran seçimlerinde bir mutabakat zemininde Türkiye’nin hükümetsiz bırakılmaması gerektiğini ifade ettik ama maalesef milli iradenin sonuçları hazmedilmedi. İnanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinden sonra oluşacak milli irade doğrultusunda bu mutabakat zemini güçlenecek. MHP tek başına iktidar olmazsa MHP’nin belirlediği temel mutabakat alanlarında, partiler arasında bu mutabakat zemininde bir irade oluşması noktasında daima pozisyonumuzu olumlu bir şekilde kullanacağımızı ifade etmek istiyorum.”

'BU DÖNEM GAZETELER BASILDI, GAZETECİLER TEHDİT EDİLDİ'

7 Haziran seçiminden sonraki süreçte ellerindeki imkanlarla vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Grup Başkan Vekili Vural, “Medya aracılığıyla MHP’nin görüş ve düşüncelerini iletmeye çalıştık. Bu dönem içinde sizler de büyük baskılar ve tehditlerle karşı karşıya kaldınız. Bazen gazeteler basıldı, bazen tehdit edildi. Bütün bunların amacı ve hedefi, vatandaşımızın gözü ve kulağı olan medyayı görmez, duymaz hale dönüştürmekti. Demokrasimiz açısından, vatandaşlarımızın gidişat hakkında bilgi sahibi olması açısından sizlerin görev yapması çok önemli. Bu sınırlı ortamda dahi olsa vatandaşa bu bilgileri aktarma konusunda gösterdiğiniz ilgiye, çabaya, fedakârlığa, sizlere de çok teşekkür ediyorum. İnşallah niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayır olacaktır.” dedi.

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ OY PUSULASI FOTOĞRAFI

Oktay Vural, bir soru üzerine, Göynücek Belediye Başkanı Şahin’in, seçime saatler kala mühürlenmiş haldeki oy pusulasının fotoğrafını yayımladığı iddiasına da değindi: “Maalesef dün akşam oy pusulalarında damga vurulurken yaşandı. Burası Amasya, yapan da bir okul yöneticisi. Bunlar kabul edilebilir değil. Silopi’den arandım, maalesef burada güvenlik tedbirleri yok. PKK terör örgütü mensupları, tehditle istediği gibi yönlendirme yapıyor diye maalesef baskılar, tehditler devam ediyor. Milli iradeyi çarpıtmayın. Milli irade yolsuzluğu gerçekten kabul edilemez. Aziz milletimizin oyunu çalmak, milletin iradesini çalmaktır. Demokrasiye inanıyorsak vatandaşlarımızın hür ve serbest bir şekilde oy kullanmasını, bu oyların da getireceği sonuca saygı göstermemiz lazım ama maalesef Babil Kulesi’nin yıkılacağını görenler, her türlü yöntemi kullanıyorlar. Bütün kamu görevlilerini, sandık görevlilerini, sandık başkanlarını uyarıyorum. Milletimizin iradesini çarpıtmayın. Burası bir parti devleti değil. Bu gibi konularda acaba il seçim kurulu ne yaptı? Hakim teminatı altında yürütülmesi gereken bir seçim, bu türlü şeylerle yönlendirilebilir hale geliyorsa hakim teminatı nerededir diye sorma hakkımız da var. İvedilikle bu kişi hakkında kamuoyuna açıklayıcı bir bilgi verilmesi gerekiyor. Seçim devam etmektedir. Seçime bu türlü müdahalelerin olduğuna ilişkin kanaatlerin yaygınlaşması, milletimizde hayal kırıklığı oluşturur, kin ve nefret duygularını arttırır. Sandıkta kaybettiklerini, sokakta bulamayacaklar. Sandıkta kaybettiklerini, zorbalıkla bulamayacaklar. Kim ne yaparsa yapsın gücün medeniyeti değil, medeniyetimizin gücünün, milletimizin gücünün hakim olacağına yürekten inanıyorum.” dedi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43