2000 yılında, 'LEONI Kablo Türkiye' olarak Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan ve otomotiv sektörü, beyaz eşya endüstrisi ile diğer endüstrilere yönelik, her türlü özel amaç için kullanılan yüksek katma değerli kablolar üreten Almanya merkezli LEONI, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında kadın çalışanlarına yönelik anlamlı bir söyleşi düzenledi.
Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Kerim Şerbetçi, kadınlarda en sık görülen (%32) kanser tipi olan meme kanserine ilişkin detaylı bilgiler verirken, günümüzde meme hastalıkları sıklığının hızla arttığını belirterek, erken tanı ve uygun tedavi ile çok başarılı sonuçlar elde edilebildiğini söyledi.
Bursa, 26.10.2017 – Otomotiv sektörü, beyaz eşya endüstrisi ve diğer endüstrilere yönelik, kablo ve kablo sistemleri sağlayıcısı olarak, Avrupa'nın önde gelen tedarikçilerinden biri olan LEONI Kablo, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında, kadın çalışanlarına yönelik anlamlı bir söyleşi düzenledi.
Özel Esentepe Hastanesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Meme Kanseri Bilinçlendirme eğitiminde, Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Kerim Şerbetçi, kadınlarda en sık görülen (%32) kanser tipi olan meme kanserine ilişkin detaylı bilgiler verirken, günümüzde meme hastalıkları sıklığının hızla arttığını belirterek, erken tanı ve uygun tedavi ile çok başarılı sonuçlar elde edilebildiğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından, 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim ayında düzenlenen etkinliklerinin önemli sonuçlar doğurduğunu aktaran Dr. Şerbetçi, "Dünyada 7 kadından birinin meme kanseri olma olasılığı vardır. Her 11 dakikada 1 kadın da meme kanseri nedeniyle ne yazık ki hayatını kaybetmedir. 2000 yılı Türkiye Sağlık istatistiklerine göre kadınlarda görülen tüm kanserler türleri içinde meme kanseri (%24.9) birinci sırada yer almaktadır" dedi.
Meme Kanseri Erken Evrede Nasıl Tespit Edilir?
Meme kanserinin erken tespitinin nasıl olacağına dair bilgiler veren Dr. Şerbetçi, "Kişide yaş arttıkça, meme kanseri riski de artmaktadır. Ayrıca belirli kalıtsal genlere sahip olmak, ailede meme kanseri geçmişinin olması, memede iyi huylu oluşumların olması ve yoğun meme dokusuna sahip olmak, meme kanseri için risk unsurlarıdır. 18 yaşından sonra her ay yapılacak kendi kendine meme muayenesi, 18-40 yaş arasında yılda bir kez hekim kontrolü ve 40 yaş üzerinde de her yıl hekim kontrolü ve meme filmi ile erken tespit mümkündür. Meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var" diye konuştu.
Son derece verimli geçen söyleşide, Dr. Şerbetçi katılımcıların sorularını da alırken, programın sonunda LEONI kadın çalışanları hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.