Bursa Osmangazi Belediyesi, şehrin farklı noktalarına yerleştirdiği kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları ile vatandaşların evindeki kullanılmayan giysi atıklarını toplayıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturan yepyeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. "Giysi Atıklarının Toplanması" adıyla Bursa'da ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile, evlerimizde kullanılmayan giysi ve konfeksiyon atıkları, şehrin farklı noktalarına yerleştirilen konteynerlarla toplanıp bir merkezde ayrıştırıldıktan sonra, kullanılabilir durumdakiler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.
'Atık Giysileri Toplama Projesi" adıyla hayata geçirilen projenin, müşkül durumda olup, kendi imkanlarıyla kıyafet alma gücüne sahip olmayan vatandaşlara, evlerimizdeki kullanılmayan ayakkabı ve kıyafetleri ulaştırmayı, bir yandan da giysi atıklarının doğrudan çöpe gitmesine engel olmayı amaçladığını söyleyen proje sorumlusu Rüveyşa Burça Turan, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin, ihtiyaç sahibi vatandaşla, evinde kullanmadığı eşyasını değerlendirmek isteyen vatandaşın buluşmasına aracılık eden güzel bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti. Bursa'da ilk kez Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Giysi Atıklarının Toplanması" uygulaması çerçevesinde, kumbaralarda toplanan giysi atıklarının bir merkezde depolanıp, daha sonra ayrıştırıldığını söyleyen Turan, "Kullanılabilir durumdakiler, Osmangazi Belediyesi'nin "Sevgi Mağazası" vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Kullanılamayacak durumda olanlarda geri dönüşüme gönderiliyor." dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayata geçirdikleri "Giysi Atıklarının Toplanması Projesi'nin yeni bir proje olmasına rağmen, vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi. Dündar, "İlk etapta 34 farklı noktaya yerleştirdiğimiz konteynerlarımızdan bazıları, ilgili arkadaşlar tarafından bazen günde 2 defa boşaltılıyor. Henüz bir haftalık olan projemizin gördüğü ilgi, doğru bir iş yaptığımızı göstermesi açısından bizleri sevindirdi. Atık Giysi Toplama Konteynerları, talebe göre artırılabilecek. İstenirse 400-450 noktaya giysi atıklarının toplanacağı konteyner yerleştirilebilecek durumdayız. İlk etapta mahallelerimizin nüfus yapısı ve nüfus yoğunluğuna göre konteynerlarımızı belirlenen noktalara yerleştirdik. Vatandaşlarımız, 444 16 01 numaralı telefondan Temizlik İşler Müdürlüğümüze ulaşarak gerekli bilgi ve yardımı alabilirler." diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.