• BIST 9407.17
  • Altın 3669.059
  • Dolar 37.9971
  • Euro 41.6686
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 7 °C

Küle dönen fabrika hala yanıyor

Küle dönen fabrika hala yanıyor
Bursa'da, bir tekstil fabrikasında dün saat 11.00'de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın 15 saattir sonra...

Bursa'da, bir tekstil fabrikasında dün saat 11.00'de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın 15 saat sonra kontrol altına alındı ama bazı bölgeler de hala yangın sürüyor.

Çalışmalara katkıda bulunması amacıyla İstanbul'dan takviye ekipler gönderildiği belirtildi.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekare alana kurulu Işıksoy Tekstil Fabrikası'ndaki yangın etkisini artırarak devam etti. Bursa itfaiyesi ve ilçelere bağlı 20 itfaiye aracı, yaklaşık 20 saattir yangına müdahale ederken suyu biten itfaiye araçlarına Belediye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri su takviyesi yapıldı.

KİMYASAL MADDELER YANDI

Yangın tüm çabalara rağmen 15 saat sonra kontrol altına alınsada çökme tehlikesi bulunduğu için müdahale edilemeyen bazı bölgelerde yangın devam ediyor.

 Yangının etraftaki diğer fabrikalara ve yönetim binasına sıçramaması için büyük çaba harcanıyor. Fabrikada bulunan kimyasal maddelerin yangın sırasında zaman zaman patladığı iddia edildi.

112 sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD, AKUT, UMKE ve NAK ekipleri bölgede hazır bekletiliyor. Dün, yangının ilk çıktığı sırada iki işçi, müdahale sırasında da bir itfaiye eri dumandan fenalaşmış, hastaneye kaldırılmıştı.

15 saati bulan söndürme çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine İstanbul'dan takviye ekipler gönderildiği öğrenildi. İstanbul İtfaiyesi'ne ait 4 afet müdahale aracı ile 13 personelin kısa sürede yangın yerine ulaşması bekleniyor.

 

KÜLE DÖNDÜ

Bursa'da, Işıksoy Tekstil Fabrikası'nda dün sabah saat 11.00'de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın fabrikayı küle çevirdi. 23 saattir devam eden yangın kontrol altına alınmasına rağmen, fabrikadan halen alevler yükseliyor.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekare alana kurulu fabrikadaki yangın bütün müdahalelere rağmen büyüdü. İlk başta 20 civarında itfaiye aracının müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamayınca İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Eskişehir'den takviye geldi.

Yaklaşık 50 itfaiye aracı ve 300 civarında personel, fabrikayı yutan alevleri gece saat 02.00 sıralarında kontrol altına aldı. Fabrikada söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Aradan yaklaşık 23 saat geçmesine karşın fabrikadan halen alevler ve siyah dumanlar yükseliyor.

800 işçinin çalıştığı fabrikadaki yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da evin çatı katı alev alev yandı07 Nisan 2025 Pazartesi 09:34
  • Hava sıcaklıkları düşüyor07 Nisan 2025 Pazartesi 09:02
  • Marmara'da kabus geri döndü07 Nisan 2025 Pazartesi 08:59
  • 36 saat sonra evine döndü07 Nisan 2025 Pazartesi 08:55
  • Detaylı teknik inceleme başlatıldı07 Nisan 2025 Pazartesi 08:49
  • BUDO'da yangın paniği! 5 yolcu hastanelik oldu06 Nisan 2025 Pazar 21:32
  • Bursa'da meydan muharebesi05 Nisan 2025 Cumartesi 14:37
  • Bursa'da gençleri zehirleyen uyuşturucu taciri tutuklandı05 Nisan 2025 Cumartesi 14:35
  • Yok artık! Bursa'da camı tıklattı diye çocuğu dövdü05 Nisan 2025 Cumartesi 14:31
  • Bursa'da 67 yaşındaki kadın 22 ayda 53 kilo verdi05 Nisan 2025 Cumartesi 14:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43