Dünya kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline gelen Türkiye, kozmetik ve güzellik sektörünün önde gelen etkinliklerinden biri olan Beauty Istanbul’a 13-15 Ekim tarihlerinde ev sahipliği yaptı. Dünyanın birçok farklı ülkesinden ziyaretçilerin ağırlandığı fuarda, Italian Trade Agency (ITA) organizasyonu ile katılım yapan 75 İtalyan kozmetik firmasına ilgi yoğundu. Halihazırda Türkiye kozmetik pazarında yüzde 5 pazar payına sahip olan İtalyanlar, 65 milyon dolarlık ihracatını artırmak için önemli iş birlikleri ve dünyanın farklı yerlerinden gelen birçok firma ile de iş görüşmeleri geliştirdi.
Türkiye’nin ve dünyanın önemli kozmetik üreticilerini aynı çatı altında toplayan Beauty İstanbul Fuarı 13-15 Ekim tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Avrupa, Asya ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen üretici ve tedarikçiler, üç gün boyunca kozmetik alanında ürün, hizmet ve teknolojilerini ziyaretçilere sundu.
Kozmetik sektörünün lider ülkeleri İtalya, Fransa ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu birçok farklı ülkeden ziyaretçinin ağırlandığı fuarda, kişisel bakım ürünleri, parfümeri, makyaj, dermo kozmetik, tırnak bakımı, kuaför ve güzellik salonu ekipman ve ürünleri ve evde bakım ve temizlik/hijyen ürünleri sergilendi. İtalyan Ticaret Ajansı - ITA olarak fuarda 'Made in Italy' ürünleriyle 75 İtalyan kozmetik üreticisini ağırladıklarını belirten ICE İstanbul Direktörü Riccardo Landi, "Firmalarımız, Türkiye ve diğer ülkelerdeki distribütörlükler için ve aynı zamanda Türkiye'de iş birliği, hammadde temini ve hatta üretim anlamında ithalatçı bulmak amacıyla çok önemli temaslar geliştirdiler."
İtalyanların Türkiye’deki Ticareti Her Geçen Gün Artırıyor
Kozmetik sektöründeki gelişmelere bakıldığında özellikle son 10 yılda Türkiye kozmetik pazarı yıllık %10'a yakın bir hızla büyürken, Avrupa ülkeleri için bu oran %5 civarında. Çok önemli bir pazar haline gelen Türkiye'de İtalyan kozmetik firmalarının ticari faaliyetleri her geçen gün artıyor. Italian Trade Agency - ITA organizasyonu ile fuara katılım sağlayan 75 İtalyan kozmetik üreticileri doğal, sürdürülebilir ve yeni trend ürünleriyle adeta fuarın yıldızı oldu. Türkiye kozmetik pazarında yüzde 5’lik bir paya sahip olan İtalyanlar, 2021 yılındaki 65 milyon dolarlık ihracatını ve pazar paylarını arttırarak, fuar aracılığıyla birçok önemli iş ilişkisi kurdu.
İtalyanların Cazibe Merkezi Türkiye
Türkiye’nin dünya ve İtalya kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden ICE İstanbul Direktörü Sn. RiccardoLandi: “Beauty İstanbul, kozmetik sektörünün en güçlü oyuncularını tek bir çatı altında buluşturan, sektörün en önemli fuarlarından biri. Bizler de Italian Trade Agency - ITA olarak Made in Italy ürünlere sahip 75 İtalyan kozmetik üreticisini fuarda ağırladık. İtalyanlar ürün çeşitliliğini genişletmeye, ulusal ve uluslararası yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Türkiye, dünya ve İtalya kozmetik pazarı için bir cazibe merkezi haline geldi. Türkiye'nin Avrupa'nın en genç ve en büyük 2. nüfusu olması, kozmetik tüketiminin hızla artması, organik ve bitkisel ürünlere olan talebin artması, İstanbul ve Akdeniz şehirlerine alışveriş için gelen turist sayısının artması, İtalyan kozmetik şirketlerini Türkiye pazarına çekiyor. Türkiye'nin yüksek üretim kapasitesi ve lojistik avantajları, İtalyan ve Avrupa kozmetik üretiminin Türkiye pazarı için sayısız fırsat yaratan Türkiye'ye kaymasına neden oluyor. Beauty İstanbul’a katılan İtalyan firmalarının çoğunluğu küçük ve orta çaplı işletmelerdi ancak bu firmalar doğal ve özellikle organik ürünlerin üretiminde önemli bilgi birikimine ve köklü bir geleneğe sahip. Gerek üretim prosesinde gerekse ambalajlama aşamasında sürdürülebilirliğe odaklı işlemler yürütüyorlar. Dolayısıyla firmalar, Türkiye’de ithalatçı distribütör bulmak ve aynı zamanda iş birliği, hammadde temini ve hatta Türkiye’de üretim gibi talepler konusunda önemli iş birliklerine vardılar. Bu fuarla, İtalya’nın kozmetikteki başarısını dünyaya sergilemeyi amaçladık. Gerek katılımcı gerekse ziyaretçilerden aldığımız geri dönüşler bu konuda başarılı olduğumuzu gösterdi.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.