• BIST 9380.95
  • Altın 3958.578
  • Dolar 37.9013
  • Euro 42.9365
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 0 °C

Konut satışları arttı

Konut satışları arttı
1 milyon 499 bin konut satıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Ocak 2021 konut piyasası verilerini yayımladı. Verilere göre, İstanbul'da 2020 yılında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11,5 artarak 265 bine ulaştı. İstanbul harici illerde toplam konut satışları ise 1 milyon 234 bine ulaştı.

 

İstanbul'da konut satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 11,5’lik artışla 265 bine yükseldi. Konut piyasalarının değerlendirildiği verilere göre, 2020 yılında en yüksek konut satışı 39 bin ile temmuz ayında gerçekleşti. En düşük konut satışının gerçekleştiği ay ise 6 bin satışla nisan ayı oldu. 

 

İkinci el konut satışları yüzde 28,9 arttı

 

Geride bıraktığımız yıl İstanbul'da gerçekleşen toplam konut satışlarının yüzde 70,7'si, ikinci el konut satışında gerçekleşti. İkinci el konut satışları bir önceki yıla oranla yüzde 28,9 artarken, sıfır konut satışları yüzde 15,8 azaldı. İstanbul dışında gerçekleşen ikinci el konut satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 21,8 artış gözlemlenirken, sıfır konut satışlarında ise yüzde 6,5 düşüş olduğu belirlendi.

 

Konut ihtiyacı yükseldi 

 

Konut piyasalarındaki hareketliliği değerlendiren YENİEVİM Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çalış, “2020’deki konut satış oranlarının, bir önceki yıla göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 234 bine ulaşması konut ihtiyacındaki artışın bir göstergesi. Ev sahibi olmayı düşünen ama maddi kaygılarla hayallerini erteleyenler için ödeme kolaylığını ön plana aldığımız bir model geliştirdik. Tamamen tasarruf odaklı olan ve peşinatsız dahil olunabilen bu modelle her bütçeye uygun taksitlerle ev sahibi olmak mümkün. Ne kadarlık bir bütçe ile ev alınacağına, aylık taksit tutarın ne kadar olacağına katılımcıların karar verdiği modelimizde, taksitler faizsiz ve vade farksız ödeniyor. Ayrıca taksit ödemede zorluk yaşanılması durumunda taksit dondurma kolaylığı da sunuyoruz.” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43