TMMOB İKK Sekreteri Remzi Çınar, kent sempozyumunda konuştu. Çınar, bu sempozyum aracılığıyla, mesleki etik çerçevesinde yanlış görülen konuların, bilimsel açıdan değerlendirilerek ilgililere aktarıldığını söyledi.
Son yıllarda önemli tespitlerin yapıldığını belirten Remzi Çınar, “Bu sempozyumun önemi, tüm meslek odalarımızın ortak hareket etmesinden kaynaklanıyor. Geçmişte olduğu gibi bu sempozyumdan da çıkan sonuçları ilgililerle paylaşacağız. Bu yüzden de ayrı bir önem arz ediyor sempozyumumuz. Hatta buradan çıkacak sonuçlar 7 Haziran’da göreve gelecek olan milletvekillerimize de çalışmalarında ışık tutacaktır” dedi.
Remzi Çınar, TMMOB Bursa İKK’nın kimsenin söyleyemediğini söylemeye, kimsenin yapamadığını yapmaya devam edeceğini dile getirdi.
ÇINAR: SON YILLARDA BASKI ARTTI
Çınar, son yıllarda kentte yaşanan gelişmelere bakıldığında, kent mekanına yapılan baskının ciddi oranda arttığını ve kentte sağlık, güvenli yaşamanın olanaklarının gittikçe azaldığına vurgu yaptı.
SORUNLAR HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Çınar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Termik santral projeleri, deprem bölgelerinde yapılaşma, korunan alanlarda yeşil alanların yok edilmesi, planlı alanlarda tarım alanlarının, rekreasyon alanlarının, yeşil alanların, yapılaşmaya tesis edilmesi, sanayi ve konutlaştırmaya açılması, su havzalarının ve su kaynaklarının alınır-satınır hale getirilmesi, turizm adı altında doğal ve kültürel alanların ticaret alanına açılması, tarihi eserlerin inşaat alanı olarak değerlendirilmesi, kentlerin anı değerlerinin geleceğe aktarılmaması ve bunların sonucunda toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirleten kullanımların artışı, plan değişiklikleri ile yoğunluğun gittikçe arması gibi yapıların göz önüne alındığında, her geçen gün sorunların büyüdüğü bir tablo ile karşı karşıyayız.”
Remzi Çınar’ın ardından konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, “Birliğimiz, mesleki ve sosyal-kültürel alanda bugün sayısı 400 binleri aşan ülkemizdeki mimar, mühendis ve şehir plancılarını temsil ediyor. Onların hak ve çıkarlarını, halkımızın hak ve çıkarları temelinde korumak, geliştirmek ve mesleki sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak ve mesleki birikimlerini toplum yararına kullanmalarının zeminini yaratmakla görevlidir. Bu amaçla da meslek alanlarıyla ilgili gelişmelerin ve politikaların, sosyal ve siyasal, ekonomik ve kültürel boyutlarını derilmemesine kavramak, yorumlamak, toplumu bilgilendirmek ve bu politikaların toplum yararına düzenlenmesi için öneriler geliştirmek ve bunların yaşama geçirilmesi için mücadele etmek durumundadır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.