• BIST 9886.05
  • Altın 2958.781
  • Dolar 34.7329
  • Euro 36.5987
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C

Kahtalı işadamı kıraç alanda portakal, greyfurt, limon ve mandalina üretti

Kahtalı işadamı kıraç alanda portakal, greyfurt, limon ve mandalina üretti
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde tekstil işletmeciliği yapan işadamı Ömer Ayaz, 200 dekarlık kıraç alanda kurduğu bahçesinde ürettiği 20 çeşit meyve türünün yanı sıra bahçesinde yetiştirdiği narince türü portakal, greyfurt, limon ve mandalina ürünleri görenler

ADIYAMAN (CİHAN)- Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde tekstil işletmeciliği yapan işadamı Ömer Ayaz, 200 dekarlık kıraç alanda kurduğu bahçesinde ürettiği 20 çeşit meyve türünün yanı sıra bahçesinde yetiştirdiği narinciye türü portakal, greyfurt, limon ve mandalina ürünleri görenleri şaşkına çeviriyor.

Tekstil işletmecisi işadamı Ömer Ayaz, işletmesinin bitişiğinde 200 dekar arazi üzerinde içerisinde nar, üzüm, elma, hurma, incir, kayısı, erik, muşmula, kiraz, vişne, ceviz, badem, ayva, armut, tut, zeytin, yenidünya, kivi ve böğürtlen ile narinciye türlerinin yanı sıra portakal, greyfurt, limon ve mandalina üretimi yapıyor. İçeriye girildiğinde tıpkı Akdeniz’deki bir narinciye bahçesine girmişcesine karşılarında, portakal, greyfurt, limon ve mandalina ağaçlarını görenler şaşkına dönüyor.

Bahçeyle birebir kendisi ilgilenen, çizmelerini giyip fidan dikiminden budamasına, çapasından sulamaya kadar tüm işlerini takip eden işadamı Ömer Ayaz, meyve ağaçlarının yanı sıra doğal ürünler yetiştirmek için bahçesinde mevsimine göre sebze ve meyve de üretiyor. Her mevsime uygun meyve ağaçlarının yer aldığı bahçede sebze yetiştiriciliği de yapan işadamı Ayaz, boş zamanlarının büyük bir bölümünü bahçesinde geçirdiğini söyledi.

'AĞAÇ YAŞAMIMIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI'

Atatürk Barajı ile birlikte yaşanan mevsim değişikliğinden dolayı Kâhta’da narinciye türü meyvelerin yetiştiğine işaret eden işadamı Ayaz; ”Atatürk Barajı ile birlikte bölgemizin iklimi tamamen değişti ve yavaş yavaş Çukurova iklimine yakın bir iklime sahip olduk. Görev yaptığım Mersin narenciyenin merkezidir. Onun için narinciye türü meyvelerle ilgili bilgi sahibiyim. Bahçede yaklaşık 40 kök kadar narinciye türü dediğimiz portakal, greyfurt, limon ve mandalina ağacı bulunuyor. Mersin’de oldukça geç yetişen ve adına misket dediğimiz küçük mandalina türü var. Bu tür Mart ayına doğru yetişiyor. Nasip olursa bu türü yetiştirmek için yakın bahçede birkaç dönümlük sera kurmayı düşünüyorum. Nerede bir meyve türü ağaç bulursam mutlaka getirip dikiyorum. Bütün insanlar için ağaç önemlidir ama ağacın benim hayatım için çok büyük bir önemi var. Ve ağaç yaşamımın önemli bir parçası” dedi. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43