Son on yılın sınavlarını masaya yatıran ve geçen ay tamamlanan analizlerin ardından olağandışılık raporlarının hazırlanacağını açıklayan ÖSYM’nin, 2010 KPSS failleri ve mağdurlarına ilişkin ne gibi işlemler yaptığı Meclis gündeminde.
“2010 KPSS’nin peşini bırakmayacağız. Bu ciddi suçun takibi, sorumlularının ortaya çıkarılması ve yaşanan hak kayıplarının telafi edilmesi gerekli” diyen TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi verdi.
O dönem gazetelere yansıyan haberlerde, 2010 KPSS’de300’ü aşkın kişinin 120’de 120 net yaptığı, şampiyonlarının en az 20’sinin aynı evde yaşayan evli çift, kardeş veya arkadaşlar olduğunu hatırlatan İrgil; “Devletin kabul ettiği 2010 KPSS’nin faili meçhul, mağduriyeti baki kalmamalı. Yüzbinlerce insanı mağdur edenler, örneğin o dönem görev yapanlar belli değil mi?” dedi.
SONUCA ULAŞMIŞ BİR SORUŞTURMA VAR MI?
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bakan Yılmaz’a şu soruları yöneltti:
• 2010 KPSS sınavı yolsuzluğu ve soru hırsızlığı için hangi yasal işlemler yapılmıştır?
• 2010 KPSS sorularını çalan ÖSYM’de adli işlem yapılmış mıdır? Yapıldıysa 7 yıldır adli olarak hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Bu ciddi suçun sorumluları olarak kimler tespit edilmiş ve hangi yasal işlemlere tabii olmuşlardır?
• Bu konuda sonuca ulaşmış bir soruşturma veya alınmış bir yargı kararı var mıdır?
• 2010 KPSS sınavı ile usulsüz ve haksız olarak göreve atananlar ile ilgili işlem yapıldı mı? Bu konuda kaç kişi için yasal veya idari işlem yapıldı?
• 2010 KPSS sınavının yapıldığı dönemde ÖSYM’de sınav ve değerlendirme birimlerinde çalışan veya görev yapanlar kimlerdir?
• 2010 KPSS sınavının mağdurları için bu haksızlığın giderilmesine yönelik bir uygulama yapılacak mıdır? Bu mağdurların mağduriyeti nasıl telafi edilecektir?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.