TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi İrgil, kapatılan yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin psikolojilerinin altüst olduğunu vurgulayarak, “Devlet intikamla değil, akılla yönetilmeli. Hazırdaki üniversite yerleşkeleri kullanılarak öğrenciler, personel ve akademisyenlerin mağduriyetinin önüne geçilmeli” dedi.
BU KARMAŞAYA NE GEREK VAR?
Öğrencilerin devlet üniversitelerine geçirilmesi sürecinde büyük bir karmaşanın yaşanması ihtimaline de dikkat çeken İrgil, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Birincisi; devlet üniversitelerine geçmelerine karşın bu öğrencilerin ücret ödemeye devam edecek olmaları ciddi haksızlık yaratacak. Bir kısmı yönlendirilecekleri devlet üniversitelerinde, okumakta oldukları bölümlerinin muadillerini bulamamanın sıkıntısını yaşayacak. Üstelik bir de bu çocuklara cemaatçi diye bakılması ihtimali var, bunun önüne nasıl geçilecek? Bir yandan da üniversiteye yeni başlayacak olanlar gelecek, bütün işlemler birbirine girecek. Bu kadar karmaşaya ne gerek var?”
HANİ KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEKTİ
Vakıf üniversitelerinin olduğu gibi devlete geçirilerek, karşılaşılabilecek türlü sorunların kendiliğinden bertaraf edileceğini kaydeden İrgil, “Hem öğrenciler, hem işyerleri kapatıldığı için işsiz kalan yüzlerce personel için sıkıntılar giderilmiş olur. Sözleşmeleri feshedileceği için şu anda işsiz kalan ve devlette yükselmeyi bekleyen akademisyenlere de iş sahası yaratılır. Böylece mağduriyetlerin önüne geçmek mümkün olacaktır. Verilen sözler unutulmamalı, OHAL’de kimse mağdur edilmeyecekti” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.