Mesane hacminin küçük olması veya mesane fonksiyonlarında yaşanan bozukluklar idrar kaçırmaya, idrar yolu enfeksiyonlarına ve böbreklerde hasarlara neden olabiliyor. Bu rahatsızlıklardan kurtulmanın en başarılı yöntemlerinden biri ise mesane augmentasyon ameliyatı.
Mesane hacminin artırılması ya da büyütülmesi anlamına gelen mesane augmentasyonu ile uygulanan tedaviler, hastalarda doğumsal veya sonradan gelişen hastalıkları önlemek için en etkili yöntemlerden bir tanesi. Emsey Hospital'dan Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, böbrek fonksiyonlarının korunması, mesane hacminin mesaneden böbreklere idrar kaçması önleyecek şekilde artırılması ve mesanenin güvenli ve rahat şekilde boşaltılmasını amaçlayan mesane augmentasyonu ameliyatı hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Mesane augmentasyon ameliyatının mesane hacminin küçük olması veya mesane fonksiyonlarında bozukluklar nedeniyle idrar kaçırma, idrar yolu enfeksiyonu ve böbreklerde görülen hasarları önlemek için yapıldığını kaydeden Korkmaz, uygulanan yöntemin çoğunlukla ince barsak veya bazı hastalarda kalın barsak ve mide de kullanılabildiğini belirtti.
Ameliyat ardında mesaneden böbreğe idrar kaçağının, idrar kaçırmanın ve idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinin sağlanabileceğini aktaran Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, ameliyat sonrası görülebilecek komplikasyonlar hakkında da bilgiler verdi. Korkmaz: "Kullanılan bağırsağa ait salgılar, tıkanıklık, taş ve enfeksiyon nedeni olabilir. Ayrıca ileri yaşlarda mesanede aşırı büyüme, delinme veya tümör gelişimi görülebilir. Bu nedenle hastalara belli aralıklarla mesane ve böbreğin yapı ve fonksiyonlarını değerlendirmek için idrar, kan tahlili, üriner sistem ultrasonu ve böbrek sintigrafisi yapılarak incelenir." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.