İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik hava saldırısına ilişkin, "Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı" dedi.
Afyonkarahisar'da termal bir otelde düzenlenen "Mazlum Coğrafyalar ve Ümmetin Yetimleri" programına katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yıldırım, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği hava saldırısına ilişkin, "Çadır kentler kuruyoruz ve oradaki kimyasal silahtan dolayı etkilenen birçok insanla karşılaştık. O nedenle bu zalime karşı başka bir zalimin böyle bir müdahalesine 'hayır' dememiz mümkün değil. O kimyasal silahların, tesislerinin vurulması ve yok edilmesi kimin eliyle olursa olsun önemlidir. Doğu Guta'yı boşaltmak için ve Golan Tepeleri'ndeki petrol savaşlarına hazır olmak için ne yazık ki Rusya, sessiz kaldı. İran buna sessiz kaldı ve Esed bunu gerçekleştirdi. Sonuçta da dünyanın gözü önünde bütün savaş gemileri Doğu Akdeniz'e geldi." dedi.
"ÇOK AZ VURUŞ YAPILDI; FÜZELER İÇİMİZİ SERİNLETMEDİ"
Yıldırım, savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'e gelmesinin esasen ABD'nin bölgeye yerleşme planı olduğunu söyledi
Yaşananların daha çok petrol ve doğalgaz savaşı olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Doğu Akdeniz'deki doğalgazın çıkarılmasında hepsi pay sahibi olmak istiyor.
Ayrıca Golan Tepeleri'nde Suudi Arabistan'daki petrole eş rezervler bulundu.
Doğal olarak bu bir savaş sebebi. Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz.
Önümüzdeki günlerde yine kimyasal silahın kullanılma tehlikesi ve riskinin olduğu biliyoruz. Şuana kadar kimyasal silah 28 kere kullanıldı. Buna yönelik de dünya sessiz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.