• BIST 9407.17
  • Altın 3660.46
  • Dolar 38.0005
  • Euro 41.6745
  • Bursa 4 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 7 °C

Hayat kurtaran drone!

Hayat kurtaran drone!
Çin’de tasarlanan bir drone, acil durumlarda güvenlik ağına dönüşüyor

Çin merkezli Guangdong Polytechnic Üniversitesi’nden Liu Xiang, Diao Hao-Ming, Li Hao-Hu, Zhu Nan-Tong, Li Guo-Yu ve Hu Zhen-Yuan’ın tasarladığı Net Drone ismi verilen insansız hava aracı (UAV), pervanelere sahip dört eş parçadan oluşuyor ve acil durumlarda yüksek bir konumda bulunan ve tahliyeye ihtiyaç duyan kişilere yardım için havalanıyor.

Belirlenen konuma ulaşan drone, dört ayrı parçaya bölünerek içerisinde yer alan güvenlik ağını geriyor ve tahliye edilen kişilere güvenli bir alan sağlıyor.

Söz konusu drone'un oluşturulması için gereken teknolojinin henüz var olmadığı belirtilirken, Net Guard’ın bu yılki Golden Pin Konsept Tasarım Ödülü’nü kazandığına dikkat çekildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43