ELDAY ve Kartal Belediyesi e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak için yeni bir kampanya başlatıyor. "Getirin birlikte değerlendirelim, otizmli çocuklara destek olalım"kampanyasıyla 15 Mart'a kadar elektronik atık toplayan herkese 1 adet sinema bileti hediye edecek, bu atıklardan elde edilen gelir ise otizmli çocuklar için harcanacak.
Bugüne kadar tüm Türkiye'de 15 bin tondan fazla atık elektrikli ve elektronik eşyayı (AEEE) geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandıran ELDAY ve İstanbul'un öncü belediyelerden Kartal Belediyesi yaptıkları işbirliğiyle e-atık toplama kampanyası başlatıyor. Elektronik atıklar konusunda farkındalığı artırmak ve hem çevreye zarar veren hem de ülke ekonomisi için kayıp anlamı taşıyan e-atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik için gerçekleştirilen kampanya, "Getirin birlikte değerlendirelim, otizmli çocuklara destek olalım" adını taşıyor. Kampanya çerçevesinde 15 Mart'a kadar elektronik atık toplayan herkese İST Marina Alışveriş Merkezi'nde geçerli olmak üzere 1 adet sinema bileti hediye edilecek. ELDAY ve Kartal Belediyesi'nin işbirliği ile başlatılan kampanyadan elde edilen gelir ise Kartal'da yasayan otizmli çocuklara destek için harcanacak.
Elde edilen gelir otizmli çocuklar için harcanacak
ELDAY Genel Müdürü Muharrem Yamaç, kampanyaya ilişkin şunları söyledi: "Elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda hala yeterli farkındalığa sahip değiliz. Bu çerçevede Kartal Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanya hem e-atıkların geri dönüşümü hem de otizmli çocuklarımıza destek anlamında çok kıymetli. Ülkemizde yıllık ortalama 500 bin e-atık üretiliyor. Bu e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülmediğinde içeriklerinde bulunan cıva, kurşun, krom, CFC gazı gibi zararlı maddeler çevreye büyük zarar veriyor. Oysa e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülürse dünyamız için iyi bir şey yapmış oluyoruz. Ayrıca televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, kablolar gibi e-atıkların plastik, metal gibi kısımları fiziksel yollarla ayrılarak ikincil ham madde olarak kullanılabiliyor. Bu da ekonomimiz için büyük bir kazanç!"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.