• BIST 9407.17
  • Altın 3639.219
  • Dolar 37.9353
  • Euro 41.1171
  • Bursa 6 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Ankara 14 °C

Gemsaz'da deniz mi satılacak_

Gemsaz'da deniz mi satılacak_
'Deniz satılacak' iddiası ortalığı karıştırdı

Gemlik'te Borusan Lojistik firmasının liman revizyon projesinde, yakınlardaki bir araziyi alarak deniz kenarındaki yapılaşmayı büyüteceği iddiası ortalığı karıştırdı.

Bursa haber...


Bazı katılımcılar Gemsaz kooperatifi eski başkanını sorumlu tutarken, Belediye Başkanı Sertaslan, söz konusu firmanın ilgili yapılaşma ile alakalı Gemlik Belediye Meclisi ve Büyükşehir Meclisinden planları geçirerek gerekli izinleri aldığını ifade etti.

Firmanın daha önce ÇED raporu aldığı alanın küçültüldüğünü de ifade eden Sertaslan, halk arasında iddia edildiği gibi 21 dönümlük bir alan için ÇED sürecinin bulunmadığını, böyle bir durum olduğunda da yine aynı ÇED sürecinin geçerli olacağını ve vatandaşların da bu durumdan haberdar olacağını söyledi.


Sertaslan, korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan toplantının tehir edilmesi gerektiğini söyleyerek, bu toplantının yapılması insan sağlığı açısından doğru olmadığını ifade etti. Çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı zaman zaman tartışmalarında yaşandığı toplantıda firmanın liman sahasını büyüteceği, satışa çıkan ve limana yakın bir alanda bulunan 21 dönümlük denize sıfır alanın da liman sahasına katılacağını, bölgeye sürekli tır giriş çıkışlarının olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduklarını ifade etti.

Borusan Lojistik limanı, revizyon planı için ÇED raporu hazırlayan firma ise, iddia edildiği gibi bir saha büyütmenin söz konusu olmadığını, yeşil liman sertifikasına sahip alanda bir takım düzenlemeler ve hatta kısmi küçülmenin dahi yaşanacağı bir çalışma olacağına işaret etti. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri de toplantıyı fesh ederek, gerekli değerlendirmeyi il müdürlüğünde yapacaklarını ve sonucu taraflara ileteceklerini açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da evin çatı katı alev alev yandı07 Nisan 2025 Pazartesi 09:34
  • Hava sıcaklıkları düşüyor07 Nisan 2025 Pazartesi 09:02
  • Marmara'da kabus geri döndü07 Nisan 2025 Pazartesi 08:59
  • 36 saat sonra evine döndü07 Nisan 2025 Pazartesi 08:55
  • Detaylı teknik inceleme başlatıldı07 Nisan 2025 Pazartesi 08:49
  • BUDO'da yangın paniği! 5 yolcu hastanelik oldu06 Nisan 2025 Pazar 21:32
  • Bursa'da meydan muharebesi05 Nisan 2025 Cumartesi 14:37
  • Bursa'da gençleri zehirleyen uyuşturucu taciri tutuklandı05 Nisan 2025 Cumartesi 14:35
  • Yok artık! Bursa'da camı tıklattı diye çocuğu dövdü05 Nisan 2025 Cumartesi 14:31
  • Bursa'da 67 yaşındaki kadın 22 ayda 53 kilo verdi05 Nisan 2025 Cumartesi 14:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43