• BIST 9477.14
  • Altın 3656.235
  • Dolar 38.0068
  • Euro 41.5764
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 8 °C

Fitch’ten Türkiye açıklaması

Fitch’ten Türkiye açıklaması
İşte o açıklama
Fitch'ten yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları seçimlerden sonra politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını ortaya çıkarıyor" ifadeleri kullanıldı.
 
Fitch’ten Türkiye açıklaması
 
Fitch Ratings, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların Haziran seçimleri sonrasında keyfi politika yapımı ve politika öngörülibilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini savundu.
 
Fitch, “Bu durumun, daha sıkı global finansal şartların Türkiye’nin büyük dış finansman ihtiyacının yarattığı krılganlığı test edeceği bir zamanın üstüne gelmesi muhtemel” ifadelerini kullandı. TCMB’nin TL’deki değer kaybı sonrasında piyasalardaki gelişmeleri yakından izlediğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladığına işaret eden Fitch, “Yaşanan son gelişmeler bizim merkez bankasının kurdaki zayıflığa yanıt verme istekğinin devam ettiği görüşümüzü değiştirmedi. Geçtiğimiz ay yapılan faiz artırımı sıkılayan global finansal şartlar ve yükselen petrol fiyatlarının, Türkiye’de seçim kampanyası ile bir araya gelmesinden kaynaklı risklerin bilincinde olunduğuna işaret etti” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43