Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm Türkiye genelinde farkındalık oluşturması ve dikkat çekmesi amacıyla subliminal mesaj içeren, yönlendiren, intihara sebebiyet veren oyun, animasyon, çizgi film, sinema, internet ve yazılımlara karşı" ilk,orta, lise ve üniversitelerde konferanslar yaygınlaştıracak ve ses getirecek projelere imza atacak.
“Farkındayız Projesi” ile konferanslarına Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Okulları ile başlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, hız kesmeden 7 Bölgede oluşturacağı merkezlerle tüm okullarda gençleri ve tüm Türkiye’yi gelişen teknolojinin zararlarına karşı uyararak internet ve sosyal medyada boşa geçirilen zamanı en aza indirip inovasyonu yüksek ve yararlı teknolojinin hayatımıza girmesi hedefliyor.
Siber Suçla Mücadele Platformu, Teknovia Proje Medya Sponsorluğunda Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici: “TEKNOŞENLİK” projesi kapsamında Ataşehir ve Maltepe’ den başlayarak “Tehlikenin farkında mısınız?” uyarısı yaptık. Özellikle son dönemde gelişen teknoloji ile birlikte, teknoloji kullanımın 2 yaş’ a kadar inmesinin ardından teknoloji bağımlılığı günümüzün en ciddi tehlikesi haline gelmeye başladı. Ayrıca teknolojinin geliştirilmesi ile birlikte geliştirilen oyunlar, yazılımlar ise adeta gizli tehdit ve tehlike içeriyor.
Başlatmış olduğumuz “TEKNO ŞENLİK” projesi kapsamında “Sosyal Medya’nın kullanıcılar (İnsanlar) üzerindeki etkileri”, “Mobil Yaşam”, “Oyunlarda ki Gizli Şifreler” konularının işlendiği konferanslarda özellikle son yıllarda teknolojinin doğru kullanılmadığında getireceği hastalıklar ve etkilerin yanı sıra oyunlardaki bağımlılık ve yönlendirmeler konferans olarak ortaokul ve lise öğrencilerine, rehber öğretmenleri eşliğinde Ataşehir ve Maltepe Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteği ile 85 okulumuzda 85 Bin öğrenciye anlattık.
“Tekno Şenlik” Ataşehir ve Maltepe ilçelerinden yola çıktı bir TÜRKİYE projesi oldu. Şimdi ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın destekleri ve katkılarıyla proje daha da kapsamlı hale getirilerek “FARKINDAYIZ” başlığı altında tüm enerjimiz ile anlatmaya devam edeceğiz.
Ataşehir, Maltepe gibi ilçelerde pilot olarak başlatılan bu projeye önümüz de ki aylarda tüm Türkiye genelinde farkındalık oluşturması ve dikkat çekmesi amacıyla konferanslar yaygınlaştırılacak ve “sübliminal mesaj içeren, yönlendiren, intihara sebebiyet veren oyun ve yazılımlara karşı” ses getirecek adımlar atılarak gerekli hükümet yaptırımları gelecektir. Dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.