Ermaksan Makine, çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri zincirine yeni bir halka daha eklerken, bu çerçevede anlamlı bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.
Ermaksan, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında, Özel Esentepe Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Mehmet Kerim Şerbetçi'nin katılımıyla, kadın çalışanlarına yönelik meme kanseri konusunda bilinçlendirme ve farkındalık semineri düzenledi.
Ermaksan'ın Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesislerinde gerçekleştirilen organizasyonda Dr. Şerbetçi, kadınların korkulu rüyası meme kanseri konusunda erken teşhisin önemine dikkat çekerek, oldukça faydalı paylaşımlarda bulundu.
Erken Tanı ve Uygun Tedavi Hayat Kurtarıyor
Günümüzde meme hastalıkları sıklığının hızla arttığına dikkat çekerek, erken tanı ve uygun tedavi ile çok başarılı sonuçlar elde edilebildiğini aktaran Op. Dr. Mehmet Kerim Şerbetçi, "Meme kanseri, süt bezleri ve kanalları döşeyen hücrelerin, anormal büyümeleri ve kontrol dışı çoğalmaları sonucunda gelişen bir hastalıktır. Kadınlar arasında yüzde 32 ile en sık görülen kanser tipidir ve dünyada da 7 kadından birinin, meme kanseri olma olasılığı vardır. Günümüzde her 3 dakikada 1 kadına, meme kanseri teşhisi konulma ve her 11 dakikada 1 kadın da meme kanseri nedeniyle ne yazık ki hayatını kaybetmektedir. Bu nedenle, meme konusunda yaşanan sorunların, konusunda uzman deneyimli hekimlerce çözülmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.
45-50 Yaş Üzerindeki Kadınlar İçin Risk Taşıyor
Meme kanserinde risk faktörlerini sıralayan Dr. Şerbetçi; "45-50 yaş üzerindeki kadınlar, daha önce meme kanseri geçiren, anne/baba, kız/erkek kardeş, teyze/hala da meme kanseri olanlar, erken adet, geç menopoz ve uzun süreli hormon ilaçlarının kullanımı, meme kanseri konusunda risk içeriyor. Kilonun azaltılması, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara/alkol tüketiminin sonlandırılması ve uzun süreli hormon ilacı kullanmamak, risk faktörlerini yüzde 35-40 düzeyinde azaltıyor. Ayrıca emzirmek de kadınları meme kanserinden koruyan önemli faktörlerden biridir. 18 yaşından sonra her ay düzenli olarak yapılacak kendi kendine meme muayenesi, 18-40 yaş arası yılda bir kez hekim kontrolü ve 40 yaş üzerinde, her yıl hekim kontrolü ile meme filminin çektirilmesi, meme kanserini teşhis etme noktasında önemlidir. Şu asla unutulmamalıdır ki meme kanserinde erken teşhis, memenizi ve hayatınızı kurtarır" açıklamalarında bulundu.
Farkındalık Yaratmayı Amaçladık
Öte yandan, Ermaksan olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, kadın çalışanlarına yönelik böylesine anlamlı bir organizasyona imza atmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan da toplum sağlığı açısından hayati öneme sahip meme kanseri konusunda hem çalışanlar, hem de toplum nezdinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Özkayan ayrıca, 8 Mart dolayısıyla tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadınların hayatımızdaki önemine de vurgu yaptı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.