AK Parti Bursa’dan 9. sıra milletvekili adayı gösterilen Bennur Karaburun, engelli çocukların eğitim gördüğü Hacı Mehmet Zorlu İş Okulu’nu ziyaret etti.
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ziyarette fiziksel ve zihinsel engelli öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Bursa milletvekili adayı Bennur Karaburun, duygusal anlar yaşadı. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve parti yöneticileri ile birlikte okulu gezen Bennur Karaburun, öğrencilerin spor salonu, eğitim sınıfları ve yemekhanelerine de uğramayı ihmal etmedi.
EL EMEĞİ ÜRÜNLERDEN SATIN ALDI
Engelli çocukların üretim yaptıkları atölyeleri de ziyaret eden Bennur Karaburun, çocukların ürettiği yorgan kılıfları ve minik koltuk yastıklarından satın aldı. Çocuklarla sohbet eden ve isteklerini soran Bennur Karaburun;Çocuklarımızı engelli diye atıl bırakmamız gerekiyor. Çok güzel şeyler yapabiliyorlar. Çocuklarımızı çalıştıracak ve yeteneklerini geliştirecek önemli hocalarımız var. Verilen eğitimler sayesinde çocuklarımız çok daha güzel çalışmalar ortaya koyulmuş. Ben hepsini canı yürekten kutluyorum. Burada bulunmaktan dolayı da çok mutluyum. Vekil olduktan sonra da sürekli böylesine güzel eğitim yuvalarına ziyaretler yapacağım. Engelli çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkaracak çok değerli öğretmenlerimiz var. Milletvekilliğim döneminde öğretmenlerimiz ile bir araya gelecek ve engelli çocuklarımız için neler yapabiliriz diye düşüneceğiz ve çocuklarımız için projeler geliştireceğiz” dedi.
Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ise, engelli ve eğitime muhtaç çocukların artık evde kapalı kalma dönemlerinin çok geride kaldığını vurguladı. Evlerinde kapalı kalan engelli ve yaşlı vatandaşların sosyalleşme sürecine başladıklarını belirten Yazıcı; “13 yıl önce sokakta engelli görmüyorduk. Oysa en az bugünkü kadar engelli vatandaşımız vardı. Engelli kardeşlerimiz kendilerinin eğitim, iş ve sosyal hayattan dışlandığı ortama çıkamıyorlardı. Artık AK Parti var. AK Parti ile sosyalleşen ve kendini birey olarak gören engelli kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize en iyi hizmeti ve eğitimi vermek için çalışıyoruz. Tüm hizmetlerimizde ve projelerimizde engelli kardeşlerimize uygun şartlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz bu okul da bizlere çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Burada yüzlerce fiziksel ve zihinsel engelli kardeşimiz eğitim görüyor. El becerilerini ve yeteneklerini geliştiriyorlar. Yıldırım ilçemiz de AK Parti belediyeciliği ile engellerini aştı. Yeni Yıldırım’da 13 yıldır engelsiz bir hayatın temellerini attık. Bundan sonra daha iyi projelerle tüm Yıldırım’ın yaşam kalitesini arttırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.