• BIST 9379.83
  • Altın 3707.979
  • Dolar 37.8409
  • Euro 41.3004
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 8 °C

Elleriniz çok mu terliyor?

Elleriniz çok mu terliyor?
Eldeki terlemeye botoksla çözüm

Özellikle sosyal hayatı olumsuz etkileyen "ellerde aşırı terleme" sorununun, botoks uygulamasıyla giderilebileceği belirtildi.

Daha çok estetik amaçlı kullanımıyla bilinen botoks, ellerdeki aşırı terlemenin giderilmesinde de uygulanıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, aşırı terleyen ellerin özellikle sosyal hayatta sorun çıkardığını, botoks uygulamasıyla yaklaşık 6 ay boyunca terlemenin giderildiğini söyledi.

SINAVI İPTAL OLAN VAR

Ellerin aşırı terlemesinin sanıldığından daha fazla büyük sıkıntıya yol açabildiğini kaydeden Dr. Dönmez, özellikle iş hayatında yansımasının önemli olduğunu vurguladı. Dr. Neslihan Dönmez, "Bu sorunu yaşayan insanlar, başkalarıyla tokalaşmak istemiyor. Sosyal ortamlarda ellerini sürekli gizlemek, yemek yerken sık sık silmek zorunda kalıyor. Bazı mesleklerde ıslak ellerle çalışmak zor olduğu için sıkıntı daha da büyüyor. Hatta elinin teriyle kağıt ıslandığı için sınavı iptal edilen öğrenciler oluyor." dedi.

EL UYUŞTURULUYOR

Ellerin terlemesine karşı kremler olduğunu ancak çok etkili olmadığını belirten Uzm. Dr. Neslihan Dönmez, ameliyatla müdahaleden de tatmin edici sonuçlar alınmayabildiğini vurguladı. Bu nedenle botoksun tercih edilen bir yöntem olduğunu ifade eden Dr. Neslihan Dönmez, "Düzenli yapıldığında botoks, etkin sonuç veriyor. İşlem sırasında hasta konforu için el uyuşturuluyor." diye konuştu.

Dr. Dönmez, her yaş ve meslek grubundan hastaların elde terlemeye karşı botoksu tercih ettiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43