Yıldırım Belediyesi, Türkiye'nin 2013'te dünyanın ilk 10 ekonomisinde yer alması için yerel yönetim olarak hayata geçirdiği projeler ve hizmetlerle ilçeyi kalkındırma yolunda dev adımlar atıyor.
Türkiye'nin en büyük kentsel hamlelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dönüşümün başarıya ulaşabilmesinin kalkınma hamlesiyle gerçekleşebileceğini söyledi. Yıldırım'ın ekonomisini güçlendirmek adına esnafın yanında yer alan projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Edebali, "Bu farkındalıkla ilçemizin ekonomisini mercek altına alarak bir eylem planı hazırladık. Ticari faaliyetlerden, istihdama bir dizi projeler hazırlayarak uygulamaya geçirdik" dedi.
VİŞNE HAN REKABETİ ARTIRACAK
Bebe konfeksiyonu alanında Türkiye ihracatının yüzde 80'nin Yıldırım'dan yapıldığını hatırlatan Başkan Edebali, "Sadece Bursa ve Türkiye değil, dünya genelindeki bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe önemli bir paya sahip olan Vişne Ticaret Bölgesi, ilçemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir yere sahip. Bölgeye inşa edeceğimiz Vişne Han Kapalı Çarşı Projesi'nin planları tamamlandı. 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak merkezde; ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar, düğün salonu, yeme içme birimleri, kapalı otopark yer alacak. Bu merkezle birlikte esnafımızın dünya pazarındaki rekabet gücü yükselmiş olacak" diye konuştu.
YILDIRIM'DA İSTİHDAM BULUŞMALARI
Ekonomik alanda önemsedikleri diğer önemli bir konun ise istihdam olduğunu ifade eden Başkan Edebali, "İş verenle iş arayanı buluşturmak için düzenlediğimiz istihdam buluşmalarında 15 bin üzerinde hemşehrimiz kendi alanlarında öncü 68 firma temsilcisi ile bir araya geldi. Bunlardan 4 bin hemşehrimize istihdam imkanı sağladık. Ayrıca öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması' düzenleyerek onlara iş imkanı sağladık. Engelli vatandaşlarımız iş yeri açmak istediklerinde kendilerinden işletme ruhsatı hizmet ücretini almıyoruz" şeklinde konuştu.
EV EKONOMİSİNE KATKI
İstihdamda temel önceliklerinden birisinin de kadınların ekonomik hayat içerisinde yer almasına katkıda bulunmak olduğunu aktaran Başkan Edebali, "Aileyi olduğu gibi ekonomiyi de güçlü kılacak olan kadındır. Bu düşünceyle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kadınları güçlendirecek projeleri hayata geçirdik. YIL-MEK'i yeniden yapılandırdık. Bu gün itibarı ile 31 mahalledeki 40 merkezimizde 52 farklı branşta 154 öğretmenimiz 13 bin 180 kursiyerimize eğitim veriyor. Kadınlarımızın edindiği bu bilgiyi üretime dönüştürerek, aynı zamanda bunu pazarlayabilmek için 2015 yılında kooperatifimizi oluşturduk. Böylece kadınları üretime dahil ederek ilçemizde ekonomik yaşamın hareketlenmesini sağladık" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.