• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Bursa 7 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 13 °C

E-ticaret sektörüne içerik uyarısı!

E-ticaret sektörüne içerik uyarısı!
E-ticaret sektörüne 'kopyala-yapıştır' içerik uyarısı...

Wordapp Üst Yöneticisi Arel, e-ticaret sitelerindeki kopyala yapıştır içerikler hakkında, "İnternetten düzenli alışveriş yapan kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürünlere olumsuz yaklaşıyor." dedi.

E-ticaret siteleri için yazılı içerik üreten Wordapp Üst Yöneticisi (CEO) Cem Akbar Arel, e-ticaret sitelerinde kopyala yapıştır içeriklerin tüketicileri o sitedeki ürünlerden soğuttuğuna işaret ederek, "Tüm dünyada internet üzerinden düzenli alışveriş yapan kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürünlere olumsuz yaklaşıyor. Özgünlük yoksa, e-ticarette bir tık geride kalırsınız." çağrısında bulundu.

Dünyadaki e-ticaret pazarının 2,3 trilyon avro düzeyinde olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin e-ihracat hacminin ise 4 milyar avro civarında seyrettiğini belirtti.

Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için e-ihracatın önemine değinen Arel, satılacak ürünün doğru kelimeler ile anlatılması gerektiğine dikkati çekti. 

"Bir kahve makinesi tüm sitelerde aynı açıklama ile sunuluyor"

Online işletmeler arasındaki rekabet arttıkça özgün içeriğin önem kazandığına işaret eden Arel, internette satılan bir ürünün farklı sitelerde, aynı tanıtım ve ürün açıklaması ile pazarlanmasının e-ticarette karşılaşılan en büyük hata olduğunu söyledi.

"Bir kahve makinesi tüm sitelerde aynı açıklama ile sunuluyor." diyen Arel, kullanıcıların ürün yorumlarının yanı sıra özgün bilgilendirmeleri önemsediğini söyledi.

Arel şunları kaydetti:

"Ürünün teknik özellikleri hakkında yazılı içerik girme işi ciddiye alınmalı. Tüm dünyada internet üzerinden düzenli alışveriş yapan kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürünlere olumsuz yaklaşıyor. Özgünlük yoksa, e-ticarette bir tık geride kalırsınız.

E-ticaret alanında büyümeyi planlayan KOBİ'ler özellikle bin bir emekle ürettiği ya da satışını yaptığını ürünlerini kopyala yapıştır yazılı içeriklerle gölgelememeli.Ürün açıklaması olan ürünlerin satılma oranı, olmayana göre yüzde 350 daha fazla. Eğer içerikler iyice araştırılarak gerçek bilgiyle donatılmış halde yaptığınızda online alışveriş severler sizi tutacaktır. Biz dünya genelindeki 11 bin yazarımızın oluşturduğu tüm içerikleri Copyscape uygulaması ile özgünlük kontrolünden geçiriyoruz."

"Kullanıcılar yeterli açıklaması bulunmayan ürüne olumsuz yaklaşıyor"

Online işletme sayısının her geçen gün arttığı dünyada firmaların ürünlerini ve hizmetlerini online ortamda da satabilmek istediğini aktaran Arel, "Hal böyle olunca pazardaki rekabet artıyor, firmalar müşterinin karşısına rakiplerinden daha önce çıkmak istiyor. Bunun için markaların uygulaması gereken en kritik nokta, satılan ürünü doğru ve özgün içerikler ile tüketiciye anlatmak oluyor." ifadelerini kullandı.

Arel, bu noktadan hareketle hali hazırda 11 binin üzerinde serbest çalışan (freelance) yazarı bulunan Wordapp'in online işletmeler için 25 farklı dilde özgün içerik üretimi yaptığını kaydetti.

Arel girişimine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Orta vadede dünya genelindeki 30 bin e-ticaret şirketinin içerik platformu haline gelmeyi hedefliyoruz. Tüketiciler sadece ürün fotoğrafının ve fiyatının yer aldığı sitelerden alışveriş yapmıyorlar. Marka hangi ülkeye yönelik strateji geliştiriyorsa, ürün içeriklerinin o ülkelerde yaşayan serbest yazarlarımız tarafından kendi dillerinde hazırlanmasını sağlıyoruz. Avrupa pazarına giriş yapmak isteyen bir çok Türk markasına da bu anlamda hizmet vermeye başlıyoruz."

Avrupalı e-ticaret şirketleri için içerik üretiyor

Arel, Wordapp’ı yeni dünya düzenine uygun bir platform olarak tanımlarken, Dünya Ekonomik Forumu’nun bu yılki içeriğinde ele alınan bir araştırmaya değinerek, "2027 yılında Amerika'da çalışan iş gücünün yarısından fazlasının freelance olması bekleniyor." bilgilerini verdi.

Geçen 3 yılda Avrupa’nın en büyük e-ticaret şirketleri için içerik üretmeye başladıklarını belirten Arel, uzun vadede yapay zeka destekli bir platform olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Altın düşüşe geçti08 Kasım 2024 Cuma 08:36
  • En çok taze sebzeler pahalandı04 Kasım 2024 Pazartesi 12:05
  • Şimşek'ten enflasyon vurgusu04 Kasım 2024 Pazartesi 11:55
  • ihracatçılar Çin seferine çıkıyor04 Kasım 2024 Pazartesi 10:31
  • Ticaret Bakanı: “AB ile görüşmelere hazırız”01 Kasım 2024 Cuma 11:53
  • Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da31 Ekim 2024 Perşembe 18:48
  • Makarnada hedef 1 milyar dolar26 Ekim 2024 Cumartesi 18:31
  • BRICS zirvesi sürüyor23 Ekim 2024 Çarşamba 19:03
  • Altın yine rekor tazeledi21 Ekim 2024 Pazartesi 10:47
  • Sarsılmaz üç ürünü o fuarda sergileyecek20 Ekim 2024 Pazar 13:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43