• BIST 9321.64
  • Altın 4208.723
  • Dolar 38.2261
  • Euro 43.9493
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Dolar ne kadar oldu?

Dolar ne kadar oldu?
İşte rakamlar...

Yerel seçim sonrası ilk 4 işlem gününde geniş bantta dalgalı ve genel olarak satıcılı bir seyir izleyen dolar/TL bu sabah güne 5.62 seviyesinin hemen altında başladı. 

Piyasalarda yerel seçimlerin siyasete etkisi, önümüzdeki hafta açıklanması beklenen reform gündemi, Türkiye ABD ilişkileri yakından takip edilmeye devam ediliyor. Dolar/TL saat 07:10 itibari ile güne 5.6178/ 5.6193 seviyesinde işlem görüyor. Söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Şirketlerin TL’deki sert değer kaybı sonrası döviz kredilerini ödemekte zorlandıklarını bunun da bankaların aktif kalitesinde bozulmaya neden olduğunu hatırlatan GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan, “EBRD ve IFC’nin Türk bankalarının kötü kredilerinde yatırım yapma niyetleri bulunuyor… Bankacılık endeksinde yüzde 4.5 pozitif olarak fiyatladığı hareketi TL hareketinde öncelikli pozitif katalist olarak görüyoruz” dedi.

Bankacıların verdiği bilgiye göre medyada yer alan ilgili haberlerde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD), ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu)’nun Türk bankaların tahsili geçmiş alacak portföylerine yatırım düşündükleri belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43