Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevleri ve etüt merkezinde eğitim alan çocukların gelişimlerine anne-baba eğitimleriyle destek veriyor. Ebeveynlerin ve öğretmenlerin çocukların davranışları ile ilgili daha geniş bilgi sahibi olabilmelerini sağlayan eğitimlerde "Disleksi" ele alındı.
Genellikle hiperaktif çocuklarda görülen ve bilinmediği için yaramazlık, haylazlık olarak düşünülen Disleksi, aslında özel bir eğitim gerektiriyor. Bilim adamı, büyük iş adamı ve hatta dahiler genellikle bu gruptan çıkıyor.
DİSLEKSİ BİR HASTALIK DEĞİL
Dostluk Gündüz Bakımevi'nde başlayan ve Dr. Ural Rutkay, Uğur Gökçe, Füsun Zorlu ve Canan Gül Özal'dan oluşan eğitimciler tarafından verilen eğitimlerde, Disleksi'nin bir hastalık olmadığı ifade edildi. Okuma, heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılık olarak tanımlanan "Disleksi" hakkında bilgiler veren eğitmenler, sebeplerin genler, kalıtım ve beynin anatomisi olduğunu belirttiler.
Çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşen eğitimlerde, Disleksi olan çocukların normalden daha zeki olduklarının altını çizen eğitmenler, çocuklardaki öğrenme güçlüğünün belirtilerini de aktardılar.
Ebeveynlere ve öğretmenlere, çocukların zeka düzeylerindeki ve davranışlarındaki farklılıkları nasıl belirleyeceklerini de anlatan eğitmenler, velilerin sorularını da yanıtladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.